Kommuner i Sverige må skære ned på velfærd for at betale for stigende omkostninger til migranter

Strømmen af migration bliver tiltagende problematisk for kommuner i Sverige. Dem der har modtaget mange såkaldt nyligt ankomne elever i skoler, må ”prioritere” og ”skære i velfærd”, rapporterer Sveriges Radio.

For kommunerne betyder de nye ankomne betydelige yderligere omkostninger, dom de ikke har råd til, fordi bidraget fra staten er for lille.

Når en elev er en ansøger af asyl, modtager kommunen finansiel kompensation for skolegang fra Migrations Rådet.

Når opholdstilladelsen er tildelt, vil kommunen modtage 133,200 svenske kroner (96,000 danske kroner) til to år. Efter dette vil bidragene fra staten slutte, og eleven vil blive ”integreret” på kommunens regning.

Men i Östra Göinge i Skåne er mere end hver femte elev migrant, og den kommunale rådgiver, Patrik Åberg, mener, at kommunen kan blive tvunget til at ”skære i velfærden” for at finansiere deres integration.

Økonom Oscar Nilsson fra Östergötland forklarer til Ekot, at yderligere omkostninger vil være ”et stort problem” for kommunen i de kommende år. Ifølge Nilsson må man ”prioritere andre ting for at løse dette”.

Råd i amter og kommuner i Sverige, SKL, deler synspunktet, at kompensationen fra staten er for lille, og at to år ikke er tilstrækkeligt til at ”integrere” migranter.

Jo flere immigranter en kommune modtager, jo mere vanskelig forventes den økonomiske situation at blive.

Læs artikel

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere