Kongressen foretager fornyet pres for at udpege Det Muslimske Broderskab som en terrorgruppe

Repræsentant DeSantis: ”Det Muslimske Broderskab er en ondsindet kraft, og politik i Amerika skal afspejle denne sandhed”.

Lovgivere på Capitol Hill fornyer ifølge samtaler med myndigheder i USA i spidsen for bestræbelsen årelange bestræbelser på at udpege den internationale organisation Det Muslimske Broderskab som en organisation af terrorister grundet sin støtte til terrororganisationer der truer sikkerheden af interesser hos USA på tværs af kloden.

Bestræbelsen fra Kongressen om at udpege Det Muslimske Broderskab begynder tidligt onsdag, når lovgivere i House Subcommittee om national sikkerhed ifølge komiteen samles for en høring for at ”undersøge om truslen som Det Muslimske Broderskab og tilknyttede udgør mod USA og landets interesser, og hvordan man bedst modgår dette, inklusive potentielle næste skridt i amerikansk politik.

Høringen forventes at lægge grundlaget for Kongressen til at gennemføre bestræbelser, der begyndte i 2015 om at overbevise administrationen Obama om at udpege Det Muslimske Broderskab som en gruppe af terrorister i kølvandet på sin voldelige, og i sidste instans fejlslagne, overtagelse af Egypten.

Udenrigsministeriet har i nogen tid modsat sig en formel udpegelse af Det Muslimske Broderskab grundet bestræbelser fra administrationen Obama om at fortage tilbud om forhandling med gruppen, særligt under gruppens kup i Egypten. Selvom administrationen Trump har udpeget forskellige udløbere af Det Muslimske Broderskab som globale grupper af terrorister, har organisationen som hele undsluppet sig granskning fra USA.

Repræsentant Ron DeSantis, formand for National Security Subcommittee, fortalte til Washington Free Beacon, at politikken I USA ikke har formået at adressere den radikale adfærd hos Det Muslimske Broderskab og støtte til grupper af terrorister. Adskillige lande, såsom Egypten, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater har allerede udpeget Det Muslimske Broderskab som en gruppe af terrorister.

”Det Muslimske Broderskab er en ondsindet kraft, og politikken i Amerika må afspejle denne sandhed”, sagde DeSantis til Free Beacon. ”Det er længe siden, at Det Muslimsk Broderskab burde være udpeget som en organisation af terrorister”.

Vigtige allierede af USA, som Tyrkiet og Qatar, fortsætter med at arbejde sammen med Det Muslimske Broderskab, skabende bekymring blandt lovgivere såsom DeSantis, der anser disse lande for arbejdende med administrationen Trump i skæringspunkter, da den arbejder for at udrydde radikale kræfter i Mellem Østen.

Det Muslimske Broderskab er en radikal islamistisk organisation, der i over 70 lande har genereret et netværk af tilknyttede”, bemærker House Subcommittee på sin hjemmeside promoverende den kommende høring.

I tilføjelse til høring af eksperter om Det Muslimske Broderskab om gruppens fortløbende støtte til radikale grupper af terrorister, vil deltagende lovgivere i høringen holde et åbent øje med afsløring af de roller, som både Qatar og Tyrkiet spiller i afstivning af gruppens radikale ideologi, ifølge de orienterede om høringen.

Mens administrationen Trump så tidligt som i januar 2017 indikerede, at den overvejede, at hele Det Muslimske Broderskab skulle udpeges som terrorister, er liden handling taget, dermed motiverende Kongressen til at lede anklagen.

Tidligere bestræbelser om at udpege Det Muslimske Broderskab slog fejl i at opnå momentum under administrationen Obama grundet administrationens eksplicitte politik om at arbejde sammen med gruppen i Egypten, en politik der i regionen blev mødt med megen kritik.

Fortalende organisationer i USA, såsom Council on American Islamic Relations, eller CAIR, har beredt deres tilhængere til at modsætte sig en udpegelse af Det Muslimske Broderskab.

I det tidlige 2017 lancerede grupper knyttet til CAIR og dens støtter en række angreb på senator Ted Cruz fra Texas, der på det pågældende tidspunkt arbejdede med sin egen bestræbelse om formelt at udpege Det Muslimske Broderskab som en terrorenhed.

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere