Konservative gør klar til tiden efter May

May kæmper videre for en udtrædelsesaftale men bag linjerne i det konservative parti gør kandidaterne klar til et lederopgør.

Ifølge The Times mødtes den tidligere London-borgmester og udenrigsminister Boris Johnson i onsdags med de konservatives støtteparti DUP. Johnson er en af kandidaterne, som lægger den hårdeste linje over for EU, og ligesom DUP kræver han det såkaldte irske bagstop fjernet fra udtrædelsesaftalen, hvis den nogensinde skal vedtages.

"Samarbejdsaftalen (mellem DUP og de konservative, red.), vi har underskrevet, er med Det Konservative Parti, og den, der er leder af det parti, er den, vi vil arbejde med," lød det sidste uge fra DUP's leder, Arlene Foster.

Boris Johnson nyder stor popularitet blandt de EU-skeptiske menige medlemmer af Det Konservative Parti, og han trak sidste år flere tilhørere til sin tale på partiets årskonference, end May formåede. Han har gjort det klart, at det er bedre at gennemføre brexit uden en aftale end at acceptere den udtrædelsesaftale, EU og Mays regering er blevet enige om.


Læs artikel