Kvinde fra Sverige der spøgte om Islam kunne fængsles i 2 år

En kvinde på 32 år fra Gøteborg kunne efter at have spøgt om Islam på Facebook blive spærret inde i 2 år, rapporterer avisen i Sverige Friatider.

Ifølge rapporter fra politiet anklages kvinden for at ”have en negativ eller truende indstilling til en gruppe folk”, efter at hun postede tegninger om Islam på Facebook.

En foreløbig efterforskning blev indledt, efter at hun blev anmeldt til politiet. Kvinden måtte undergå en ”nedværdigende” afhøring, og måtte ligeledes aflevere DNA. Under afhøringen hos politiet undskyldte kvinden for sit indlæg, og sagde, at hun intet havde imod almindelige muslimer, men kun imod Islamisk Stat.

”Jeg læste meget, og så dokumentarer om Islamisk Stat, og hvordan de behandlede folk. Jeg mente ikke noget ondt med det”, sagde hun. Senere tilføjede hun, at hendes ”bedste ven er en muslim, så jeg har ikke noget problem med muslimer”.

Anklageren i Gøteborg, Sara Toreskog, valgte at fortsætte med sagen og retsforfølge kvinden for ”hadetale” – en forbrydelse der kunne føre til 2 år i et fængsel i Sverige.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere