Max Uwe Jensen om Charlie Hebdo tegninger, Politiken

På sin Facebook side spørger Max Uwe Jensen om hvorfor Politiken ikke har bragt den seneste, Islam-kritiske forside på Charlie Hebdo.

 August 24 at 10:15pm · København · 

 

Jeg har postet Charlie Hebdo 's seneste forside, der handler om terroren i Barcelona, tidligere. Men der er en interessant ny udvikling i sagen. Dagbladet Politiken har valgt i en omtale af forsiden ikke at publicere tegningen som dokumentation.

Politikens journalist Ditte Giese skriver på Mads Brügger 's profil, at der muligvis er tale om en tilfældighed:

"Det er også muligt, sådan helt uden konspirationer eller noget, at der simpelthen ikke var en billedredaktør på arbejde, da Ritzau sendte deres telegram ud med historien i nat/morges. Kan se at Berlingske bliver kritiseret for samme tøven ovre hos Tom Jensen. Men nogle gange er journalistik det muliges kunst på det tidspunkt, hvor historien skal ud i en fart. Det er muligt"

*

Jeg har spurgt Ditte Giese om, hvorvidt hendes teori om en fraværende billedredaktør har vist sig at være den egentlige forklaring på fraværet af Charlie Hebdos tegning i Politiken. Men jeg har naturligvis ikke fået svar af Giese.

Hvis fraværet ikke skyldes den fraværende billedredaktør, kan man konstatere, at der er opstået et nyt tabu hos Politiken. Avisen, der ikke længere bringer Muhammedtegninger (som alle andre danske msm medier heller ikke gør det) og som i sin tid undskyldte overfor Muhammeds efterkommere, bringer nu heller ikke længere almindelig religionssatire, når det gælder islam.

Sådan strammes skruen lidt efter lidt.

http://politiken.dk/…/Satireblad-publicerer-%C2%BBekstrem-f…

*

PS: Efter terrorangrebet på Charlie Hebdo i januar 2015 bragte Politiken flere forsider fra Charlie Hebdo. Hvad er der sket i de mellemliggende to år? Har islam fået endnu mere magt over Politiken?

http://politiken.dk/…/art…/Charlie-Hebdos-livsfarlige-satire

6 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere