Medie afslører: USA har i al hemmelighed plantet malware i det russiske el-net Read more at https://www.computerworld.dk/art/247846/medie-afsloerer-usa-har-i-al-hemmelighed-plantet-malware-i-det-russiske-el-net#wvgD7dfFtKckBp8L.99

For a sende et signal til Rusland har USA spredt malware i det russiske el-net kriver New York Times.

Den mere aggressive fremfærd kommer efter, at de amerikanske myndigheder i årevis af advaret om, at Rusland på samme vis har spredt malware i det amerikanske forsyningsnet.

Malware der ifølge advarslerne kan bruges til at lamme den amerikanske el, gas og vandforsyning i tilfælde af en konflikt med Rusland.

Den amerikanske adgang til den russiske infrastruktur er dog ikke ny.
Ifølge New York Times har USA haft adgang siden 2012, men hidtil har der mest været fokus på såkaldt rekognoscering, hvilket typisk vil sige, at man udforsker og identificere sårbarheder.

Brugen af malware, der har potentiale til at udrette stor skade på russisk infrastruktur, tyder dog på, at strategien nu er blevet mere offensiv, og ifølge New York Times bliver der nu ageret med en dybde og aggressivitet, der er hidtil uset fra amerikansk side.
Read more at https://www.computerworld.dk/art/247846/medie-afsloerer-usa-har-i-al-hemmelighed-plantet-malware-i-det-russiske-el-net#wvgD7dfFtKckBp8L.99

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere