På tide med lederskifte i LA

Liberal Alliance har ét stort problem, og det hedder Anders Samuelsen 

Det er AS' kluntede politiske ageren, der igen og igen ydmyger LA. 

Det var alene AS, der forrige år stillede ultimative krav til regeringen, og som blev ydmyget, fordi han alligevel ikke havde modet til at vælte Løkke. 

I stedet lod han sig lokke til at gå med i regering og kom i den anledning med pinlige bortforklaringer for at "klatre ned fra træet" om, at regeringen i virkeligheden var blevet væltet. En helt igennem pinlig præstation. 

Igen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne har AS forsøgt sig med trusler. Som han efterfølgende ydmygende har måttet trække tilbage.

AS er hængt ud som en løgner i dagspressen, fordi han uretmæssigt påstod, at der lå en aftale med DF om at der skulle ligge en skatteaftale før vedtagelsen af finansloven. Det viste sig ikke at være tilfældet. 

AS har pralet på facebook med resultatet af skatteforhandlinger, der endnu ikke var afsluttet: "historisk store skattelettelser før jul", hed det. Hvilket han ydmyget må erkende ikke bliver til noget.

Som udenrigsminister har han ikke formået at markere sig. Ingen kan se, at Danmark har en angivelig liberal udenrigsminister og ikke en socialdemokratisk eller radikal udenrigsminister. Politikken er den samme, retorikken er den samme. 

AS har bakket op om EU's East Stratcom politiske overvågningsprojekt, og i den anledning læste han op af et talepapir, der i store tekstafsnit var identisk med en tale hans radikale forgænger havde holdt. Hvad skulle LA dog med udenrigsministerposten hvis de blot fører andre partiers udenrigspolitik? 

AS har ikke villet sætte en stopper for, at danske skattekroner går til at støtte palæstinensiske organisationer, der støtter terror og antisemitisme. 

De mange ydmygende sager viser to ting. For det første, at Anders Samuelsen er en uhørt ringe politisk taktiker, der igen og igen går ud og siger noget og fremsætter trusler, der ikke er gennemtænkte og ikke er clearet med folketingsgruppen, og som ender med ydmygende tilbagetog.  Det er derfor ikke mærkeligt, at Anders Samuelsen er den mindst troværdige partileder i flere opinionsundersøgelser.

For det andet mangler Anders Samuelsen fuldstændig det liberale politiske kompas, der skulle styre hans indsats som udenrigsminister. I stedet ser vi en minister, der fuldstændig lader sig styre af embedsværket.

Både  som politisk taktiker og som politisk-ideologisk leder dumper Anders Samuelsen på enhver målestok.

Det er på høje tid med et lederskifte i LA.

8 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere