Radikal venstreorienteret feminazi støtter kvindelig kønsomskæring

I sin bog ”The Whole Woman” argumenterer Germaine Greer, at forsøg på at forbyde praksissen udgjorde “et angreb på kulturel identitet”, tilføjende: “Den enes forskønnelse er den andens skamfering”.

Medlemmer af parlamentet i England har lanceret et angreb på den feministiske skribent Germaine Greer, for hvad de siger, er hendes forsvar for kvindelig kønsomskæring.

Commons International Development Select Committee sagde, at hendes kommentarer vedrørende kønsomskæring – en praksis der forekommer i dele af Afrika, Asien og Mellem Østen – er både ”simplistisk og stødende”.

En resolution mod kvindelig kønsomskæring blev i 1994 vestaget i World Health Organisation, og velgørenhedsorganisationer, inklusive Womankind Worldwide, siger, at praksissen strider imod konventionen om børns rettigheder i UNICEF.

Hun sagde, at kvinder burde havde retten til at underlægge sig skamfering som en form for ”selvdekorering”, og stillede spørgsmålet: ”Hvis en punker i Ohio har retten til at få sine kønsorganer opereret, hvorfor skulle en kvinde fra Somalia så ikke have samme ret?”.

Dog, i en rapport offentliggjort torsdag – tilfældigvis samfaldende med International Day Against Violence Towards Women – anklagede komiteen Greer for ”fejlplaceret opfattelse af kulturs hellighed”.

Medlemmerne af parlamentet citerede tal fra World Health Organisation, der vurderede, at mellem 85 og 115 millioner kvinder verden over er blevet underlagt en eller anden form for kønsomskæring med dobbelt risiko for at dø i forbindelse med fødsel, og kan forøge risikoen for dødsfødsel af deres børn med tre til fire gange.

Medlemmerne af parlamentet rapporterer også, at Greer ikke ”ikke tager højde for formålet med kvindelig kønsomskæring, ej heller manglen på valg hos de unge piger, på hvem dette påtvinges.

”At ligestille tvungen afskæring af klitoris på en pige på otte år med en frivillig piercing på kroppen på en teenager i Amerika, er absurd.

”Kultur kan ikke længere bruges som en undskyldning for manglende handling i sikringen af kvinders rettigheder”, konkluderede medlemmerne af parlamentet.

Fordi operationen ofte udføres i ikke sterile omgivelser, til tider anvendende køkkenknive eller stykker af glas, findes der en risiko for, at barnet eller kvinden kunne dø af infektioner, såsom blodforgiftning.

Organisationer som Womankind Worldwide arbejder for at afskaffe praksissen med tiltag såsom at skaffe midler til traditionelle kønsomskærere – der lever af at udføre operationen – så de kan etablere andre forretninger.

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere