Regeringen dropper højere afgift på elbiler

Hvis det står til regeringen skal afgiftstigningen på elbiler ved årsskiftet udskydes. Det betyder at afgifterne på elbiler, der i dag er på 20 pct. af satsen for benzin- og dieselbiler, forbliver på det niveau nogen tid endnu som et led i at nå VLAK's nye mål om en mio. grønne biler i 2030.

Så sent som i august afviste klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) ellers at forlænge de lave afgifter på elbiler, da det ifølge ham ikke vil lokke folk over i dem.

"Selv meget store beløb fra statskassen vil ikke skubbe særlig meget på antallet nu og her. Lav afgift på elbiler kommer ikke til at virke. På den lange bane er det jo heller ikke nogen holdbar løsning," lød det dengang fra ministeren.


Lars Chr. Lilleholt vil ikke stille op til interview og uddybe, hvordan hans udtalelser hænger sammen med det kommende udspil. Thomas Danielsen mener imidlertid, at det hænger fint sammen.

"Det, ministeren sagde, er fuldstændig korrekt. Udelukkende at lave afgiftsændringer på det her område ville være spild af penge, og det vil koste enorme summer at nå målsætningen ved bare at fjerne afgiften på elbiler. Der er en lang række andre parametre, som man skal ind at justere på. Afgifter er kun ét virkemiddel," siger han.

Læs artikel

8 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere