Østrig anklager 17 stærkt højreorienterede ”Identitære” for hadetale og kriminelle aktiviteter

Statsanklagere i Østrig annoncerede mandag anklager om kriminalitet mod 17 medlemmer af den stærkt højreorienterede bevægelse ”Identitäre Bewegung Österreich” med forbindelse til adskillige af bevægelsens aktiviteter i de seneste år.

Statsanklageren i byen Graz sagde, at 10 fremtrædende medlemmer af gruppen og 7 andre ”aktive sympatisører” blev anklaget for forskellige tilfælde af hadetale, forbindelse til kriminalitet, skade på ejendom og tvang.

Anklagerne følger efter razziaer af hus hos adskillige medlemmer af gruppen i sidste måned, inklusive en af gruppens ledere Martin Sellner.

Gruppen har i de seneste år iscenesat adskillige stunts, for at publicere hvad anklagere kalder sin ”xenofobiske ideologi”.

En sådan begivenhed citeret af anklagere var hændelsen i marts 2017, hvor medlemmer opnåede adgang til taget på den tyrkiske ambassade, og hængte bannere ned fra den med sloganet: ”Erdogan, tag dine tyrkere tilbage”.

Et andet eksempel fra juni 2016 nævnes, i hvilket medlemmer stormede scene under en tale om flygtningepolitik ved Klagenfurt University, og rullede bannere ud med teksten ”Stop Immigration” og ”Integration er en løgn”.

Sellner på 29 år blev i marts hindret i at træde ind i Stor Britannien, med myndigheder vurderende at hans tilstedeværelse ikke ville have været ”fremmende for det offentlige gode”.

I sidste måned tog han del i en handling nær grænsen mellem Frankrig og Italien, i hvilken stærkt højreorienterede aktivister blokerede et pas på et bjerg i protest over det tiltagende antal migranter der krydsede Alperne.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere