Trods splittelse og dårlige målinger: LA i stor medlemsvækst

De seneste måneder har ikke været nemme for Liberal Alliance.

Først oplevede partiet en regulær vælgerlussing til folketingsvalget, hvor man gik tilbage fra 13 til fire mandater i Folketinget. Partileder og stifter Anders Samuelsen blev end ikke valgt ind, og siden har Alex Vanopslagh overtaget som ny leder for Liberal Alliance.

Hans første tid som partileder har dog heller ikke været nogen dans på roser. Under hans ledelse har LA flere gange ligget under spærregrænsen i meningsmålingerne, og for nyligt forlod flere profiler partiet i protest mod det, de ser som en for nationalkonservativ politisk linje.

Blandt de frafaldne LA’ere er Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, der nu er sprunget ud med deres eget partiprojekt ved navn Fremad. Med sig tog Simon Emil det ene af Liberal Alliances fire sæder i Folketinget. 

Om det nye parti fremover vil gøre livet endnu sværere for Vanopslagh og LA, vil tiden vise.

Midt i al virakken og snakken om nedsmeltning kan partilederen dog finde trøst i, at medlemmerne ikke har ladt Liberal Alliance i stikken.

På trods af de dårlige meningsmålinger, den interne uro og senest det nye parti Fremad, kan Liberal Alliance nemlig fremvise en stor vækst i antallet af medlemmer.

Sidste uge kunne Alex Vanopslagh således stolt fortælle i et Facebook-opslag, at LA har fået 150 nye medlemmer den sidste måneds tid, herunder de 100 af dem i de forgangne to uger, hvor der ellers har været meget diskussion om partiets fremtid efter blandt andre Simon Emils exit.

Samtidig kan partilederen oplyse, at 40 har meldt sig ud af partiet i samme periode, men desuagtet kan Liberal Alliance stadig præsentere en nettovækst i medlemsantallet.

Det står i skarp kontrast til senere års udvikling i partiet, hvor man fra 2016 til 2018 ellers oplevede en halvering i antallet af medlemmer. En nedgang, der i konkrete tal lyder på en udvikling fra 6.600 medlemmer til 3.500.

Liberal Alliances partikontor oplyser til 180Grader, at man i øjeblikket arbejder på en komplet opgørelse over medlemsvæksten siden folketingsvalget, som vurderes til at være endnu større end den, Vanopslagh beskriver i sit Facebook-opslag.


4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere