Tusk i brev til EU-landene: Frygter at flere brexit-udsættelser vil forstyrre EU

EU præsident Donald Tusk mener ikke en udsættelse til 30 juni for Storbrittanien er nok, og han mener at flere udsættelser vil skabe uro omkring EU.

I sit invitationsbrev til EU-landene før et topmøde onsdag aften i Bruxelles lægger Tusk op til, at man vælger at forlænge udtrædelsesprocessen med et år.

Han foreslår en "fleksibel løsning", hvor man udsætter brexit maksimalt et år. Men perioden afsluttes tidligere, hvis parterne bliver enige, før tiden er udløbet.

Vigtigt er det, skriver han, at man undgår at skulle give en række løbende udsættelser.

- Det vil næsten helt sikkert overskygge arbejdet i EU27 i de kommende måneder. Den fortsatte usikkerhed vil også være dårlig for vores virksomheder og borgere, skriver Tusk.

EU-landene har allerede én gang besluttet at udskyde brexit. Det skete på et topmøde i slutningen marts. Efter den oprindelige plan skulle Storbritannien have forladt EU 29. marts i år.

Donald Tusk skriver videre, at Storbritannien til enhver tid kan "vælge at trække artikel 50 tilbage" - altså at forblive medlem med EU. Artikel 50 er EU-traktatens procedure for udmeldelse.

Læs artikel