Vil gå som det gik Halmtorvet

Hvad får en udvikler til at kaste sig over et større projekt med en ny bydel i København Nordvest? Et område, der traditionelt ikke udelukkende er kendt for det gode.

"Det er rigtigt nok. Men det bliver det jo," siger Jakob Axel Nielsen.

Han er adm. direktør i Calum, der i nogle år har ejet ISS' forladte industrigrund, som fra næste år skal udvikles med 65 pct. boliger og 35 pct. erhverv til specielt iværksættere og kreative virksomheder.

"Hvis vi går 20 år tilbage, så er det gået fra at være et af de hårdere og dårligere områder, som havde alle de forkerte faktorer imod sig. Hvem havde færrest installationer af toiletter? Det havde Nordvest.

Hvor var den største andel af kontanthjælpsmodtagere? Det var der i Nordvest. Hvor var den største andel af folk, der er arbejdsløse. Det var i Nordvest. Hvor var den største andel af folk uden ret meget uddannelse? Det var Nordvest.

Men ting ændrer sig, når folk med penge trænger sig på, og det bliver dyrere – når der kommer familier, der går på arbejde og betaler skat. Det tror jeg også, du kommer til at se i Nordvest," siger Jakob Axel Nielsen.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere