Seneste artikler

Vækst i det offentlige er noget vrøvl

Udgivet 22. november 2018 14:26 i Ideologi

Tilføjet 22/11/18 02:11 af Preben_Hansen

Der bliver talt meget om det gode ved offentlig vækst. Men det er, i bund og grund, noget vrøvl.

Danmarks ...

Læs artikel

Den røde knap lyser hos hver 5. virksomhed i Danmark

Udgivet 19. september 2012 15:28 i Erhverv og finans

Tilføjet 19/09/12 03:09 af Preben_Hansen

Ifølge JV.dk lyser den røde knap hos hver 5 virksomhed i Danmark, som er i fare for at gå ...

Læs artikel

Nu går jorden under igen!

Udgivet 24. august 2012 12:50 i Politik

Tilføjet 24/08/12 12:08 af Preben_Hansen

Helt tilbage fra 80'erne har vi, hver sommer og efterår, fået at vide, at verdenshavene ville stige op til ...

Læs artikel

Sohns hjælp til små og mellemstore virksomheder på 14 mia. døde lige så hurtigt som den blev skabt.

Udgivet 8. oktober 2012 14:44 i Erhverv og finans

Tilføjet 08/10/12 02:10 af Preben_Hansen

Ole Sohn varslede i september i TV, at skabe bedre vilkår for små og mellemstore virksomheder for 14 mia kr ...

Læs artikel

Unødvendige motorveje, hindrer udvidelse af de virkelig trafikerede motorveje.

Udgivet 28. august 2012 16:42 i Erhverv og finans

Tilføjet 28/08/12 04:08 af Preben_Hansen

Forskellige trafikministre har plastret Jylland til med unødvendige motorveje for miliader af kr. hvor der næsten ingen trafik er. Nu ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

Preben_Hansen @ 27. maj 2013 13:39

Hej N. Nielsen

 

TAk for tilbudet. Det var en mulighed, men min kone er sønderjyde, og du ved Kongeåen o.s.v.

 

Min ide har jeg afprøvet i en mindre skala i Jels, hvor jeg bor.

Jels er en (landsby) på 2000 indbyggere.

Vejen Komune ville lukke overbygningen på Jels skole. Kommunen var kommet frem til, at de kunne spare kr. 67000,00 på på børne og kulturudvalgskontoen, men skulle bruge 8 mio kr, på anlægskontoen til Rødding Skole, for at den kunne rumme overbygningen fra Jels. Det stod bare ingen steder i oplæget.

 Jeg var den eneste der gik imod i første omgang. jeg fik så den ide, at samle alle foreningerne og skolebestyrelsen i en gruppe vi kaldte Koordinationsudvalget. Der var ikke megen velvilje fra foreningernes side i første omgang, og jeg stod rimelig aleme med mine ide, så det var faktisk rigtig skidt. Det var kun skolebestyrelsen der ville være med. Men det lykkedes til sidst at få foreningerne med. og ved fælles hjælp, og de rigtige personer og argumenter i en pæn tone, lykkedes det at beholde overbygningen.

Der var mange der tog rosen for det, men fiaskoen havde hængt på mig. Det er bare noget man skal vide på forhånd, når man går igang med dådan et projekt.

Turisbereauet skulle også lukkes. Det tog mig 2 telefonmøder med en repræsentant for Vejen Kommune, så var den også reddet. Jeg tror byrået havde læst lektien. De vidste godt at jeg sad i Koordinationsudvalget. Derved vidste de at man ikke bare skulle lukke noget i Jels uden grund. Man skulle heller give os en sludder for en sladder. Det var en dårlig ide.

Vi tvang byrådet til at have argumenter i orden, når vi talt Jels.

Koordinationsudvalger var en idegruppe. Den havde ingen magt, men fik alligevel stor indflydelse. Større end jeg selv og de andre i gruppen havde forventet. 

Koordinatiosnudvalget overgik til Lokalrådet, stærk mod min vilje. Lokalrådet ville gerne have gruppen, for vi arbejde rigtigt godt sammen. Men Lokalrådet er stadig ineffektivt, og nu er enerigen i gruppen også forsvundet.

Jeg var den eneste fra gruppen der ikke ville med over.

Nu arbejder jeg gennem LA Vejen, og det går faktisk fint. Nu er jeg ved at få Jels gjort til en by, samt jeg har gang i rigtig mange andre ting i Jels.

Det bryder Lokalrådet sig ikke om. Det er vist fordi at det ikke er dem, der får rosen, men LA Vejen som jeg nu repræsenterer.

Hilsen

Preben Hanen

Gå til artikel

Preben_Hansen @ 27. maj 2013 13:39

Jeg ved godt at dette ikke LA's politik, og det er ikke overraskende at indlægget går i minus, men vil vi har beskæftigelse eller ej?

Jeg beskriver bare den virkelige verden, som den ser ud nu, samt kommer med et konstruktivt forslag, som debatten tit mangler.

Vi er så langt ude, at vi er nød til at slagte de hellige køer nu, hos de forskellige partier i folkeginget. Vi har ikke råd til idiologiske holdninger. Vi søger handling nu!

Lige nu bliver der intet gjort, og arbejdsløsheden stiger.

Timeglasse er ved at rinde ud for hver 5. virksomhed i Danmark, som er i overhængende fare for at gå konkurs i 2012. Det vil sige at at køen af arbejdsløse bliver endnu længere.

 

Jeg kunne godt tænke mig at få nogle konstruktive indlæg med ideer på, hvordan man redder disse virksomheder og beskæftigelsen på den korte bane.

 

Jeg søger nogle mere konstruktivte forslag end nedsættelse af skatter og afgifter.

 

1 Hvordan skaber vi 20000 arbejdspladser i 2013?

2 Hvordan skal virksomhederne finde likvid kapital her og nu?

3 Hvordan skaber man vækst i virksomhederne?

 

 

 

Gå til artikel

Preben_Hansen @ 27. maj 2013 13:39

Lønskat fritagelse er en blændende ide.

Men der er 2 ministerier der skal tale sammen, og det har altid knebet. Mon Mögher kan se fidusen. Han er så fokuseret på at få penge i kassen, at han tilsidersætter alt sund fornuft, eller også ved han bare ikke bedre.

Det kan måske få SMV'erne til at ansætte personale, i stedet for at drosle og tilpasse virksomheden. Mange SMV'er kunne sagtens bruge 1 - 2 ansatte, men drosler tit, da det er forbundet med en masse bøvl at have ansatte. Jeg har selv prøvet det, og jeg må sige, at der er mange ting man skal sætte sig ind i, når man ansætter folk. Overenskomster, arbejdsmiljø, APV Raport m.v.

Når man bevæger sig ud i iværksætteri er Skat den største udfordring. De sætter en til et beløb, som man skal betale, og den bliver ikke sat for lavt. Hvis man så prøver på at få det lavet om, bliver man bedt om at komme med et beløb.

Det er jo svært at sige som nystartet, man ved først hvad man har tjent d. 31.12. Men det har Skat ingen forståelse for. Hvis man så kommer med et beløb, får man den besked, at det kan ikke passe, og så bliver man bare sat til et beløb. Hvis man ikke tjener så meget i starten. at man har mulighed for at betale den, af Skat, fastsate beløb, bliver man rykket med kr. 250,00 pr. gang samt renter og rentes renter. Disse gebyrer bliver fratrukket, hvis man skal have skat tilbage. Det er det man får ud af at udlåne penge til Skat i et år rentefrit. Penge som virksomheden kunne have brugt til at vækste og skabe arbejdspladser for.

En sådan retorik fra Skat, kan tage pusten fra en hver iværksætter.

 

Gå til artikel

Preben_Hansen @ 27. maj 2013 13:39

Man skal tjene penge for at betale skat. Hvis man ser regnskabstallene for de fleste virksomheder, kører de med et nul. eller underskud i øjeblikket. Derved betaler de ikke skat. Jeg tror at staten får en brat opvågning, når de ser hvor lidt der kommer ind i selskabsskatter i 2012.

Det vil sige, at en nedsættelse af selskabsskatten ikke får nogen effekt på den korte bane. Der skal en lempelser til fra Finanstilsynet. 

Med den ene hånd laver man diverse bankpakker, der skal sætte skub i væksten, og med den anden hånd bremser man væksten via Finanstilsynet. Det er jo hovedløst

Gå til artikel

Preben_Hansen @ 27. maj 2013 13:39

Han bruger vel bare hans fars og formanden for 3F's eksempel. Jeg mener der står noget med PL på en blå baggrund til venstre på nummerpladen, hos de håndværkere, som de bruger. Det er nogle håndværkere, der vist ikke skal have så meget i løn, hvis de overhovedet får noget.

 

Med venlig hilsen

Preben Hansen

Jels

Gå til artikel