Seneste artikler

Hjorts, Brians, Helle og Villys grænseoverskridende arrogance

Udgivet 12. september 2010 14:02 i Politik

Tilføjet 12/09/10 02:09 af obo

Anders Samuelsen skriver på sin JP-blog: "Forleden så jeg Debatten på DR2. Det var en pinagtig oplevelse. Søvndal og Thorning ...

Læs artikel

Sarte kristne

Udgivet 24. oktober 2010 17:25 i Leder

Tilføjet 24/10/10 05:10 af obo

LEDER: At kirkedrift skulle være blandt de opgaver i et samfund, som simpelthen bare må overlades til statsmagten, kan man ...

Læs artikel

Hvem kan svare? Hvorfor må offentlige institutioner gerne diskriminere mod mænd?

Udgivet 7. november 2011 21:48 i Leder

Tilføjet 07/11/11 09:11 af obo

LEDER: Offentlige institutioner og myndigheder må ikke diskriminere mennesker på baggrund af eksempelvis race, tro, politisk overbevisning - og køn. Det ...

Læs artikel

Trines og Oles julestue, afsnit 17: "Røde associationer"

Udgivet 17. december 2010 10:08 i Politik

Tilføjet 17/12/10 10:12 af obo

Hvad tænker Trine, når jeg siger: McDonalds ...

Læs artikel

Thorning er færdig

Udgivet 5. juni 2012 21:41 i Leder

Tilføjet 05/06/12 09:06 af obo

LEDER: De politiske kommentatorer konstaterer, at det ser sort ud for Helle Thorning-Schmidts regeringsprojekt - eller rettere: det regeringsprojekt, som Thorning ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Bob_Glitter

Det kommer an på, hvordan du anskuer børnechecken. Jeg anskuer den som en kompensation for, at forældre ikke har mulighed for at udnytte deres børns personfradrag.

http://www.180grader.dk/Leder/genindfoer-boernefradraget 

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@_slettet_bruger_11043

Nej, det ved Gud det ikke har. Jeg har end ikke læst det.

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Bob_Glitter

Som du ved, vil jeg give alle danskere penge tilbage i skat. I denne omgang handler det om børnefamilierne. Næste gang kommer det måske til at handle om bilejerne. Næste gang igen bliver det måske millionærerne. Og så kommer turen måske til virksomhedsejerne. Vil du hyle hver gang, fordi du ikke har bil, ikke er millionær og ikke ejer en virksomhed?

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Frihed

Min pointe - og jeg erkender, at den ikke er verdens skarpeste mht. at bringe Enhedslisten ind i billedet - er, at din argumentation om, at det er rimeligt med alle disse subsidier af forbrugsvalget at få børn fordi børnefamilier har brug for en større bil osv., hvor skatten er højere. Enhedslisten mener bl.a., at ingen har brug for lønninger over kr. 50.000.

 

Men det har jeg jo ALDRIG argumenteret for. Kan du simpelthen ikke læse en simpel tekst på afsenderens præmisser i stedet for at lægge alt muligt i den, som afsenderen aldrig har udtrykt? Det er da voldsomt irriterende.

Jeg har pointeret, at børnefamilier pålægges ekstraskatter på deres forbrugsvalg qua børnefamilier, og at det derfor ikke er urimeligt, at de får skattepenge tilbage via børnechecken, når det offentlige ikke leverer den ydelse (skolegang), som det offentlige har taget betaling for.

Børnefamilieskatter:

 

Ekstra stor registreringsafgift på store biler og derfor dyrere biler er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier køber de biler, fordi de har brug for pladsen. Ekstra stor ejendomsværdiskat på store boliger og derfor dyrere boliger er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier bor i de boliger, fordi de også har brug for pladsen der. Ekstra stor ejendomsskat på hus med have (grundskyld) fremfor ejerlejlighed med central beliggenhed er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier køber de huse, fordi de har brug for haven til børnenes leg.

 

Det er ekstrabeskatningen, jeg er ude efter - ikke ekstraudgiften for børnefamilierne! Hvis du går tilbage og genlæser, hvad jeg skrev, så er det helt tydeligt, og jeg fatter ikke, hvordan du kan læse din egen fantasi ind i det.

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@_slettet_bruger_1454

Jeg har jo skrevet det her - i denne debat. Søg og du skal finde!

 

Det andet har jeg også skrevet om her. Nej, det handler ikke om, hvilket parti der fremsætter forslaget. Det handler om, at LA er enig i det ene partis forslag, ikke i det andet partis forslag. Du bør læse mere og skrive mindre. Jeg kan ikke skrive al ting to gange i den samme debat for din skyld.

Gå til artikel