Seneste artikler

Dialog mellem EU og USA

Udgivet 11. juli 2018 06:14 i EU

Tilføjet 11/07/18 06:07 af Ulrik B. Petersen

EU's præsident, Donald Tusk,  har netop forsøgt at være smart på EU's vegne ved at minde Donald Trump ...

Læs artikel

Domstoles politiske bias

Udgivet 10. juli 2018 06:15 i Christiansborg

Tilføjet 10/07/18 06:07 af Ulrik B. Petersen

I dag har Donald Trump udnævnt Brett Cavanaugh som ny højesteretsdommer. Traditionelt har der været røre om denne udnævnelse, ligesom ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

Ulrik B. Petersen @ 16 timer siden 32 minutter siden

Det bliver kun værre, er jeg bange for. Og spørgsmålet melder sig:  Hvad skal vi egentlig med Folketinget, der har uddelegeret væsentlig indflydelse på de store sager til EU og følgelig kun beskæftiger sig med de små sager, som kunne varetages af et mindre sogneråd?

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 16 timer siden 39 minutter siden

Den voldsomme og hurtige digitalisering i det offentlige er ikke kun positiv. Det er nemlig et faktum at man med den forcerede IT-implementering har fremmedgjort temmelig mange ældre, der bare på den konto har fået en ulykkelig alderdom. 

Som Christian K. Hansen overfor bemærker, har besparelserne heller ikke udmøntet sig i lavere skatter. Hvad vi derimod har fået, er dårligere, og ofte inhuman, offentlig service (prøv bare at ringe til en eller anden offentlig institution), mangelfuld undervisning og et langt fra tilfredsstillende sundhedssystem.
Den virkelighed kan de selvfede folk i FN selvfølgelig ikke forholde sig til, da de formentlig sammenligner Danmark med mange af de tilbagestående samfund, de selv kommer fra.

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 2 dage siden

Trump er forretningsmand, og hans taktisk er at melde hårdt ud for at få folk til forhandlingsbordet, hvilket med sikkerhed vil lykkes ham. Taktikken er helt rigtig over for bl.a. EU's selvglade og arrogante politikere. Først drejer det sig om EU, senere om Kina, der formentlig også vil falde til patten. EU's ikke videre kompetente kommissionsformand, Jean Claude Juncker, har allerede meldt sig på banen og agter at tage til USA for at forhandle. 

Imidlertid har EU notorisk en dårlig sag, og Trump er en hård nyser, så jeg tror at Juncker får brug for en del held og lykke samt nogle sjusser til at dulme nerverne med, hvilket han som bekendt ikke er uvant med.
Jeg håber dog at forhandlingeren ender med at der vil tegne sig nogle konturer af en bred og tolerant frihandelsaftale, som tjener alle.
Når det er sagt, har USA også nogle lig i lasten, som det var på tide at få afskaffet. Jeg tænker på loven om at al sejlads mellem amerikanske havne skal varetages af amerikanske rederier. Det duer ikke, fordi det har betydet at amerikanske rederier har opnået en slags monopoltilstand, der gør varer til forskellige øer som Hawaii og Puerto Rico afsindigt dyre. 

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 2 dage siden

Gad nok vide, hvornår det går op for svenske, og i det hele taget naive europæiske politikere, at et stort flertal af de såkaldt "uledsagede flygtningebørn" ofte ikke hverken børn eller flygtninge men "trojanske heste". De er kommet til Europa for at få deres familier til Europa for at nyde godt af de generøse europæiske velfærdsydelser. Eller som "lykkeriddere" for at nyde uden at yde.

Det er mistænkeligt at der i overvejende grad er tale om drenge eller unge mænd, sjældent væsener af hunkøn. Især dette bliver mærkværdigvis aldrig eller kun sjældent problematiseret af pressen.

Gå til artikel

Ulrik B. Petersen @ 3 dage siden

Ombudsmandsinstitutionen er en narresut. Det er op til Ombudsmanden om han vil beskæftige sig med en sag, og det er i sig selv en tribut til dovenskaben. Det samme kan siges om Statsforvaltningen. Udtalelser fra disse institutioner, der ofte først foreligger år efter første henvendelse, har ingen retsvirkning.

Hvad der er brug for, er en forvaltningsdomstol med kendelser, der har retsvirkning.

Gå til artikel