Seneste artikler

Frihedens tynde kop te

Udgivet 24. maj 2010 10:34 i Politik

Tilføjet 24/05/10 10:05 af Mie_Harder

"Frihed kan efterhånden betyde hvad som helst for hvem som helst. For nylig foreslog to kronikører - i frihedens navn - at ...

Læs artikel

Go' kampdag - Groft Sagt

Udgivet 3. maj 2011 11:29 i Politik

Tilføjet 03/05/11 11:05 af Mie_Harder

Den 1. maj i Fælledparken dansede og festede hobevis af mennesker under røde flag med hammer og segl. Selvom nazismen ...

Læs artikel

Groft sagt: På længere sigt

Udgivet 7. april 2010 08:31 i Politik

Tilføjet 07/04/10 08:04 af Mie_Harder

"Mette Frederiksen (S) er i sin ferie kommet til den erkendelse, at penge ikke løser alle sociale problemer (..) Hendes eget ...

Læs artikel

Velfærdsstaten 2.0: Back to basics

Udgivet 29. marts 2010 17:11 i Politik

Tilføjet 29/03/10 05:03 af Mie_Harder

Når der er røde tal på bundlinjen, må man spænde livremmen ind. Det kender vi alle fra vores personlige husholdning ...

Læs artikel

Offentligt ansatte styrer byråd

Udgivet 8. marts 2010 10:08 i Politik

Tilføjet 08/03/10 10:03 af Mie_Harder

Over halvdelen af landets kommunalpolitikere er ansat i den offentlige sektor, viser nye tal. Omkring en tredjedel af den danske ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

@Kris

"Og det kan da umuligt være cyklisternes problem at folk i bil lige pludselig mener de kan køre råddent fordi folk har hjelm på."

 

-- Ha ha! Jo da! Du kommer da lige så galt til skade, selvom det er bilisten, der er en idiot. 

 

"Hvordan fanden ender man i et uheld hvor hjernen roterer så hårdt i kraniet at det medfører hjerneskade, uden at hovedet direkte bliver ramt?"

 

-- Hovedet bliver selvfølgeligt også direkte ramt. Pointen er, at hjelmen primært beskytter imod den ydre skade på kraniet (og i øvrigt kun ved meget lav fart og særlige faldvinkler, der sjældent korresponderer præcis med virkelighedens styrt) - og ikke imod de alvorlige skader, der opstår pga. hjernes rotation inde i kraniet. 

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

Tjah, undersøgelser viser faktisk det modsatte. Mange cyklister kører mindre forsigtigt, fordi de får en falsk fornemmelse af tryghed og bilister viser mindre hensyn til cyklister med hjelm, fordi de forventer at sidstnævnte kører mere forsigtigt. Begge faktorer medfører, at der er en øget risiko for at komme i en ulykke, når man kører med hjelm. I de alvorlige ulykker er der endvidere intet bevis for, at hjelmen mindsker skaderne, da hjelmene er udviklet til ene-ulykker med en hastighed på under 20 km/t. De alvorlige hjerneskader opstår, så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, ved at hjernen roterer i kraniet. Dette beskytter hjelme ikke imod - de beskytter alene imod det direkte slag mod kraniet. 

 

Men selvfølgeligt skal man have lov til at køre med hjelm, hvis man vil... man skal bare også have lov til at vælge at køre uden. Og så burde staten undlade at køre dyre kampagner på skatteydernes regning for et produkt, der er så lidt videnskabeligt belæg for at fremme. 

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

Nu var jeg der selv. Jeg tog godt nok ikke billeder, men der er heldigvis et par tusind andre vidner.

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

Niels, nogen, der er mere historiekyndige end mig, må supplere. Men den korte flirt med uniformer og skrårem, som rigtignok fandt sted hos enkelte afdelinger af Konservativ Ungdom i 1930'erne, var mig bekendt udbredt i flere ungdomspartier på det tidspunkt. Men det er jo i øvrigt symboler, man meget hurtigt gik væk fra at bruge! Ligesom at man bør tage afstand fra kommunistiske symboler, ville vi vel alle tage afstand fra nogen, der genoptog nazismens symboler i dag. Jeg synes, at din sammenligning er usmagelig. 

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

@Kastberg

Ja, det er jeg klar over. Det var derfor, jeg specifikt refererede til lav- og mellemindkomstgrupper. Jeg ved ikke præcis hvor loftet går. Men for nogle er der tale om 80% af indkomsten. Jeg spørger bare ind til, hvad Rikke præcis mener med, at dagpengesatsen skal "fordobles". 

Gå til artikel