Seneste artikler

Udgiftsstop

Udgivet 28. maj 2010 15:06 i Politik

Tilføjet 28/05/10 03:05 af Mie_Harder

Skattestoppet er som en kat med ni liv. Det skulle have været en garanti til borgerne for, at de ikke ...

Læs artikel

Sønderborg lefler ikke for feministerne

Udgivet 14. maj 2010 11:45 i Politik

Tilføjet 14/05/10 11:05 af Mie_Harder

Årets ringriderfrokost i Sønderborg bliver uden borgmester Aase Nygaard - fordi hun er kvinde. Efter et halvt års overvejelser har ringriderne ...

Læs artikel

Konservativ tænketank savner idéer

Udgivet 14. juni 2010 22:49 i Politik

Tilføjet 14/06/10 10:06 af Mie_Harder

Selv om konservative meningsdannere har sat dagsordenen i de sidste 10 års værdidebat, savner de alligevel politisk indflydelse og opretter ...

Læs artikel

Lad dårlige skoler lukke

Udgivet 9. februar 2010 09:01 i Politik

Tilføjet 09/02/10 09:02 af Mie_Harder

"Den danske folkeskole er blandt verdens dyreste, men resultaterne er langt fra verdensklasse. Faglighed, frihed og konkurrence er vejen til ...

Læs artikel

Velfærdsstaten 2.0: Back to basics

Udgivet 29. marts 2010 17:11 i Politik

Tilføjet 29/03/10 05:03 af Mie_Harder

Når der er røde tal på bundlinjen, må man spænde livremmen ind. Det kender vi alle fra vores personlige husholdning ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

@Kris

"Og det kan da umuligt være cyklisternes problem at folk i bil lige pludselig mener de kan køre råddent fordi folk har hjelm på."

 

-- Ha ha! Jo da! Du kommer da lige så galt til skade, selvom det er bilisten, der er en idiot. 

 

"Hvordan fanden ender man i et uheld hvor hjernen roterer så hårdt i kraniet at det medfører hjerneskade, uden at hovedet direkte bliver ramt?"

 

-- Hovedet bliver selvfølgeligt også direkte ramt. Pointen er, at hjelmen primært beskytter imod den ydre skade på kraniet (og i øvrigt kun ved meget lav fart og særlige faldvinkler, der sjældent korresponderer præcis med virkelighedens styrt) - og ikke imod de alvorlige skader, der opstår pga. hjernes rotation inde i kraniet. 

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

Tjah, undersøgelser viser faktisk det modsatte. Mange cyklister kører mindre forsigtigt, fordi de får en falsk fornemmelse af tryghed og bilister viser mindre hensyn til cyklister med hjelm, fordi de forventer at sidstnævnte kører mere forsigtigt. Begge faktorer medfører, at der er en øget risiko for at komme i en ulykke, når man kører med hjelm. I de alvorlige ulykker er der endvidere intet bevis for, at hjelmen mindsker skaderne, da hjelmene er udviklet til ene-ulykker med en hastighed på under 20 km/t. De alvorlige hjerneskader opstår, så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, ved at hjernen roterer i kraniet. Dette beskytter hjelme ikke imod - de beskytter alene imod det direkte slag mod kraniet. 

 

Men selvfølgeligt skal man have lov til at køre med hjelm, hvis man vil... man skal bare også have lov til at vælge at køre uden. Og så burde staten undlade at køre dyre kampagner på skatteydernes regning for et produkt, der er så lidt videnskabeligt belæg for at fremme. 

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

Nu var jeg der selv. Jeg tog godt nok ikke billeder, men der er heldigvis et par tusind andre vidner.

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

Niels, nogen, der er mere historiekyndige end mig, må supplere. Men den korte flirt med uniformer og skrårem, som rigtignok fandt sted hos enkelte afdelinger af Konservativ Ungdom i 1930'erne, var mig bekendt udbredt i flere ungdomspartier på det tidspunkt. Men det er jo i øvrigt symboler, man meget hurtigt gik væk fra at bruge! Ligesom at man bør tage afstand fra kommunistiske symboler, ville vi vel alle tage afstand fra nogen, der genoptog nazismens symboler i dag. Jeg synes, at din sammenligning er usmagelig. 

Gå til artikel

Mie_Harder @ 27. maj 2013 11:39

@Kastberg

Ja, det er jeg klar over. Det var derfor, jeg specifikt refererede til lav- og mellemindkomstgrupper. Jeg ved ikke præcis hvor loftet går. Men for nogle er der tale om 80% af indkomsten. Jeg spørger bare ind til, hvad Rikke præcis mener med, at dagpengesatsen skal "fordobles". 

Gå til artikel