Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

22
30
19
54
30
57
37
47
15
20
25
60
60
38
54
17
18
36
19
37

- Annonce -


Uffe Merrild

Frihed er en kerneværdi for mig. Arbejds- og familielivet i Danmark præges efter min mening i for høj grad af lovgivningen, særligt skattelovgivningen. Mit ønske er at løsne lovgivningens bånd på markedskræfterne, da man ikke skaber velfærd med lovgivning der sætter barrierer op, eller øger omkostningerne, for borgeres handel med hinanden.

 

Økonomerne fra den østrigske skole gav mig en bedre forståelse for det frie markeds dynamik, samt en systematisk forståelse af markedets kræfter og hvordan markedskræfterne skaber velfærd mens de politiske kræfter ikke kan skabe velfærd, men kun forhindre og genfordele det.

 

Deres økonomiske teorier tager udgangspunkt i borgeren og dennes subjektive præferencer, og bygger på fundamentet at frivillige transaktioner kommer begge parter til gode, mens forcerede transaktioner ikke nødvendigvis gør. 

 

Teorierne forklarer meget simpelt og letforståeligt hvordan det frie marked fungerer og sørger for optimal udnyttelse af de knappe tilgængelige resurser til at tilfredsstille borgerne. De har også nogle meget interessante teorier om makroøkonomi der basalt set går ud på at penge også med fordel kan leveres af markedet, for at mindske politisk indflydelse på pengeskabelsen og skabe konkurrence frem for et monopol.

 

Papirpengesystemet reguleres i dag af banksystemet, hvor centralbanken har monopol på pengemarkedsrentens fastsættelse, en mekanisme der i almindelig økonomisk teori kaldes karteldannelse, da prisen på penge fastlægges af en organisation med monopol.

 

Renten fastsættes efter den pengepolitik som centralbanken følger, hvor de politiske mål forsøges opnået ved at bruge økonomisk teori. Østrigernes konjunkturcyklusteori står i stærk kontrast til den gængse keynesianske centralbankteori. Den østrigske konjunkturcyklusteori er vanskelig at forstå alle detaljer i, og fejlfortolkes derfor ofte af kritikerne. Essensen i teorien er at lave renter (relativt til den som ville være resultatet af det fiktive frie lånemarked) udvider pengemængden mens iværksættere foretager flere langsigtede investeringer der bliver tabsgivende når pengepolitikken strammes (enten af den enkelte bank, eller af centralbanken) mens forbrugerne gældsætter sig mere end ellers i troen på at deres aktivers værdistigning og øgede indkomst er reel og permanent.

 

Jeg vil stærkt anbefale at man giver dem et kig, hvis man er interesseret i personlig frihed. De kan virke meget kontroversielle ved første øjekast, men prøv at være åben og lyt lidt til argumenterne, mens du for en tid glemmer hvad du læser i medierne.  

 

www.mises.org

 

Se gratis økonomilektioner på youtube:

https://www.youtube.com/user/misesmedia


Beskæftigelse: Ingeniør
Hjemmeside: http://www.liberaletanker.dk
Tilføj Uffe Merrild til folk du følger
Artikler fra Uffe Merrild
Links fra Uffe Merrild

Bruger statistik
Oprettet: 05/03-13
Klummer: 43
Tilføjede links: 190
Kommentarer: 3892
Afgivne stemmer: 2035
Modtagne stemmer: 4093
Følgere: 25
Følger: 10