4 råd til at komme hurtigt i job

Mange nyuddannede oplever, at det er en udfordring at komme i job. Det kan virke som en uendelig kamp, og tære på selvtilliden hele tiden at få afslag på afslag. Det handler i en sådan situation om, at mobilisere al din personlige gennemslagskraft, så du i højere grad kan brænde igennem over for et andet menneske. 

Få styr på det essentielle 

1. Husk hvad du er god til 

Udfordringen kan være at være klar over, hvilke styrker man har i et job, hvis man er nyuddannet. Det er dog vigtigt at huske på, at alle har både styrker og svagheder. Derfor kan det være en god ide at lave en brainstorm. Skriv dine spidskompetencer og styrker ned på et stykke papir, og lad være med at være alt for ydmyg. Det er vigtigt, at være tydelig i kommunikationen af sine styrker. Hvis ikke du selv tror på dig selv, hvorfor skulle modtager så? 

2. Se frygten i øjnene 

Frygten kan ligge i, at tage telefonen og ringe til virksomheden, som du skal til at sende en ansøgning til. Det kan dog have en betydningsfuld indflydelse på, hvorvidt du bliver kaldt til samtale. Derfor handler det her om, at se frygten i øjnene, og overvinde frygten. Hvad er det værste der kan ske?

Det kan hjælpe på frygten at tænke på, at det blot er et helt almindeligt menneske du skal ringe til. Derudover, har undersøgelser vist at virksomheder værdsætter opkald fra ansøgere, det er endnu en årsag til at ringe. Undersøgelser har også vist, at kun 10 procent af jobansøgere rent faktisk ringer til virksomheder, det mindsker job-konkurrencen en hel del. 

3. Fokuser på modtagerens behov

Når frygten er overvundet, og samtalen over telefonen er i gang, er der nogle retningslinjer for, hvad samtalen skal omhandle. 

Det er vigtigt ikke, at bruge den værdifulde tid på, at sælge sig selv. Det skal du gemme til, at du bliver kaldt til samtale. Samtalen skal handle om virksomhedens behov, som du skal spørge ind til, og få en dybere forståelse heraf. Fokuser derfor på at lytte til virksomheden, og de informationer du får, de kan være guld værd. 

For at du er optimalt forberedt, kan det være en fordel, at have forberedt en personlig elevatortale. Du skal dog kun tage præsentationen i brug, hvis du bliver spurgt om, at fortælle om dig selv. 

4.Husk at være selvsikker

Selvom det kan være en udfordring, så er det enormt vigtigt, at virke selvsikker i den måde du kommunikerer på. Det vil i højere grad få dig til, at udstråle autoritet og måske endda karisma. Hav derfor styr på kropssproget. Fake it till you make it!

I tvivl om karriereretning? 

Hvis du er i tvivl omkring, hvilken karrierevej du skal gå som nyuddannet, så kan det være en god ide at opsøge noget karriererådgivning. Ballisager.com sidder eksempelvis altid klar til, at hjælpe jobsøgende godt på vej. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere