5 nye trends der kan fremhæve din stil i badeværelset

Er der en trend der for alvor virker til at være kommet for at blive – om så det er indenfor moden eller boligindretning – er det genbrug, og det er ikke svært at se hvorfor. Med genbrug kan du ofte få ekstra meget for pengene, og desuden er genbrug en af de sjovere måder at være miljøbevidst på. Mange finder stor glæde i at få brugt hvad andre ellers ville have smidt ud.

Alt i alt er genbrug godt for både pengepungen og miljøet. Derudover er genbrug en fed måde at udtrykke sin egen stil, ved at bringe nogle unikke møbler ind i sit badeværelse. Det kan for eksempel være et gammelt toiletskab man har fundet på et loppemarked, eller noget mere dekorativt som en vintage badevægt.

Lys er ikke bare lys

En ting mange danskere har fået øjnene op for i deres boligindretning, er betydningen af lys. Lys handler ikke længere bare om lampedesign, men ses som et designelement i sig selv. Dette gælder særligt på badeværelset. En god måde at få bedre lys på kan være ved integreret lys frem for mange lamper, hvilket er lys- og el-arbejde du selv kan udføre.

Læs også: Du må udføre meget af dit el-arbejde selv

For eksempel kan det give en god effekt at have lys på toppen af skabe, enten med spots eller med en LED-stribe. En mere omfattende, men også elegant løsning kan være at få installeret spots i loftet, hvilket en elektriker kan hjælpe med. Dette vil ofte give badeværelset et eksklusivt look.

Bruseniche – hvilken type afløb?

Bruseren er danskernes primære bademulighed, og derfor er en stilet bruseniche næsten uundværlig for et stilet badeværelse. Når det gælder brusenichen, gælder ofte én regel: Keep it simple! Et enkelt forhæng eller en brusevæg i glas er ofte at fortrække frem for mere komplicerede løsninger.

Også afløbet kan have stor indflydelse på indtrykket af brusenichen. Mange har klassiske, kvadratiske afløb i midten af nichen. Disse er ofte elegante, men vil man have et mere simpelt look, kan et linjeafløb op ad væggen, som for eksempel en ClassicLine afløbsrist fra Unidrain, være en lækker løsning.

Hiv naturen indenfor med planter og planteprints

En anden trend indenfor den almene boligindretning, der med fordel kan hives ind på badeværelset, er planter. Planter er en både en måde at trække naturen ind i boligen, men samtidig også en oplagt mulighed for at få nogle farver på ens badeværelse. Planter kommer selvfølgelig i alle størrelser og selv en lille plante kan gøre en stor forskel på badeværelset.

Er du ikke helt til rigtige planter er der også andre muligheder for at få lidt naturstemning på badeværelset. For eksempel kan planteprints være en oplagt mulighed. Ligesom med de rigtige planter kan man gå med mange forskellige størrelsesforhold. Vil du starte småt kan prints på en skammels polstring være et godt sted at starte. Vil du derimod tage det helt ud kan et tapet med planteprints være en oplagt mulighed.

Råt er godt – og kan være hyggeligt

Ikke alt skal dog være naturligt og også det mere industrielle look er trendy indenfor indretning af badeværelset. I det industrielle look er det materialerne mere end noget andet der er i fokus. Metalrør, slidte træflader og glas kan være med til at opnå dette look. Er væggene i dit badeværelse enten af mursten eller beton er det også bare med at lade dem stå frem som de er.

Går du efter dette rå look kan det dog være en god ide at have en mere hyggelig kontrast. Her kan flere af de andre trends hjælpe. Lyset spiller en stor rolle, og det er vigtigt at lyset i et råt badeværelse ikke bliver for koldt, da det kan gøre det hele for råt. Også planter kan med fordel hives ind som en glimrende kontrast til det rå look.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere