Bæredygtigt elforbrug

SPONSORERET AF NETTOPOWER

Flere og flere danskere går den bæredygtige vej på mange punkter, og selvfølgelig også når det kommer til elforbrug. Vi bliver mere opmærksomme på klimaforandringerne, og hvad vi kan gøre for at hjælpe miljøet. Der er heldigvis mange tiltag, som du kan tage for et bedre klimaansvar. Du kan starte med at vælge klimavenlig strøm fra danske vindmøller hos Nettopower, og gøre noget godt for miljøet.

Hvordan kan man tage et klimaansvar? 

Klimaforandringerne er et af de største udfordringer for vores eksistens. Det er et kæmpe skridt at tage, når du vælger grøn el fra danske vindmøller. Men der er stadig mange forskellige ting, som du kan gøre for at tage et større ansvar.

Energi fra vindmøller er på mange måder godt for miljøet og fremtiden. Du kan vælge at tage et personligt ansvar og et fælles ansvar – såsom på arbejdspladsen.

Elforbruget derhjemme 

Det har du hørt mange gange før – Sluk lysene og undgå tørretumbleren, og det er der god grund til. Du kan nemlig både spare mange penge på elregningen men også hjælpe miljøet en hel del.

Mange af os bruger meget unødvendig skærmtid, specielt på fjernsynet. Vi kender alle sammen til situationen, hvor fjernsynet kører i baggrunden, og hvor det blot fungerer som baggrundsstøj. I disse situationer kan fjernsynet nogle gange køre i flere timer, uden at vi lægger mærke til tiden. Det er derfor en god idé at huske at slukke for de apparater, som du ikke anvender.

Derudover er det altid en god idé at fylde vaskemaskinen helt op, så man undgår flere ture. Undgå helt tørretumbleren - hvis du kan – da det er en kæmpe strømsluger. Hæng vasketøjet indenfor hvis muligt, og udenfor hvis vejret tillader det.

Vi bruger adskillige maskiner og teknologier, som alle bruger strøm - både når vi laver mad og gør rent. Læg derfor mærke til dit forbrug, så du både kan spare og sikre den grønne omstilling.

 

Elforbruget på arbejdspladsen 

Man kan også gøre en væsentlig forskel ved at skabe et grønnere kontor. Eksempelvis bruger printere og andre kontormaskiner en masse strøm. På arbejdspladsen føler mange et mindre ansvar, da det ikke er deres husholdning.

Ofte er der mange værelser, hvor lyset er tændt for ingen grund. Sørg for at slukke lyset, når du forlader et rum, og sluk maskinerne, når du er færdig med at bruge dem.

Når I vælger en kopimaskine eller en printer, så vælg en med en duplex-funktion. Duplex gør det muligt for dig at udskrive på begge sider af papiret, og dermed undgå flere unødvendige ture på printeren.

Vælg generelt kontormaskiner, der er hurtige om at starte og slukke. Jo hurtigere maskinen fungerer, desto mindre strøm bruger den.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du kan tage et større klimaansvar på kontoret, så lav en aftale med en håndværker eller tømrer. De kan eventuelt undersøge jeres arbejdsplads, og give jer råd, som I kan følge. Disse råd kan omhandle en masse ting, såsom belysning, indretning, loft og varme, som alt sammen forbedre elforbruget på kontoret.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere