Foråret kommer: Giv hjemmet en kærlig hånd

Kalenderen for 2018 er skiftet ud med 2019, og med det nye år kommer naturligvis en række renovations- og vedligeholdelsesopgaver i hjemmet. I anledningen af, at foråret har meldt sin ankomst, har vi i denne artikel samlet en række ting, du kan give dig i kast med derhjemme, hvis dine hænder er skruet rigtigt på. 

Trænger dit badeværelse? 

Badeværelset er et af de projekter, der ofte står øverst på danskernes liste over ting, de gerne vil have lavet i hjemmet. Og det er der god grund til. Vi bruger rigtig meget tid på badeværelset hver eneste dag - lige fra toilettet til bad. Derfor skal forholdene selvfølgelig være i orden. Især hvis du også vil give dine gæster et godt indtryk, når de skal på “det lille hus”. Renoveringsopgaverne i køkkenet kan være at lægge nye fliser, skifte armaturet eller at udstyre det med nye skabe. 

Det er typisk en større omgang at kaste sig ud i, hvorfor det kan være nødvendigt at låne penge. I denne forbindelse kan det være en god idé at alliere sig med sider som forbrukslån.com, der er et norsk sammenligningssite, der også har samlet deciderede lån til brug ved renoveringer af boligen. Det kan du læse mere om ved at klikke her. 

Giv et godt indtryk, men ikke aftryk - husk væggene

Flotte og moderne vægge er dem, man ikke lægger mærke til, men som blender ind med resten af indretningen. Det er vigtigt, at de er rene og nydelige og dermed giver et godt indtryk hos dine gæster. Slidte vægge, der måske skaller eller er falmet i farven, er ikke bare grimme at se på. De giver også hele hjemmet et trist udtryk. Derfor kan du passende bruge forårsmånederne på at spartle ridser, huller mv. og give væggene en ordentlig omgang maling. 

Vælg maling i høj kvalitet fra en anerkendt producent, så du er sikker på, at det holder, og at du ikke skal have malerpenslen frem igen næste år. Du kan læse mere og finde gode råd herom i guiden fra Bolius. Det er ikke verdens mest komplicerede projekt, men ikke desto mindre er det selvsagt vigtigt, at væggene ikke er det første, man lægger mærke til, når man træder ind - vel at mærke på en kedelig baggrund. 

Gør haven klar til sommeren

Hus og have hænger uløseligt sammen, så har du grønne fingre, er der al mulig grund til også at give for- og baghaven en masse kærlighed i anledning af forårets kommen. Du kan både lægge nye fliser på jeres terrasse, reparere altanen eller så småt begynde at gøre klar til at anlægge den der havedam, du altid har drømt om. Alternativt kan du så småt gå i gang med forberedelser til, at de blomster, du har smidt i jorden i efteråret, begynder at blomstre. Haven er et stort slaraffenland for ham/hende, der har hænderne og hovedet ordentligt skruet på, så her kan du selv vælge og vrage ift. opgaverne og projekterne.