Guide: 3 måder at finansiere din startup på

Skal du satse på en fornuftig kreditaftale eller gavmild crowdfunding?

Vokser drømmen og lysten til at starte dit helt eget dag for dag, er det måske på tide, at du tager første step ud i livet som selvstændig og overvejer dine planer for finansiering. Står du med en frisk udklækket idé, som det bare gælder om at få ført ud i livet, før en anden snupper konceptet eller produktidéen - ja, hvorfor så egentlig vente?

Slagt sparegrisen

Hvis du har lidt penge på kistebunden efter at have spinket og sparet, bør du selvfølgelig overveje at sætte pengene i dit projekt. Du har muligvis sparet op med tanken på at tage væk på rejseeventyr en hel sommer eller til en stor udgift såsom bil eller boligindskud. Denne finansieringsmulighed kan faktisk være en god test af, hvor meget du brænder for din forretningsidé og tror på, at den også vil fungere rent økonomisk: Vil du være villig til at slagte sparegrisen for den?

En kærkommen kredit

Skal der et større beløb på bordet for at få din start-up i søen, eller blot en god buffer til de nye månedlige udgifter såsom kontorhusleje, råvarer, juridisk bistand osv., er svaret ofte en mere professionel finansiering. En fornuftig aftale om en kassekredit er i mange henseender den bedste og mest stabile finansieringsform. Sammenlign de forskellige bankers profitable tilbud om kassekredit og hav realistiske forventninger til, hvor stort et beløb kreditaftalen skal gå på - så slipper du for at bruge mere end du har behov på, og ofte vil du få en bedre rente.

Søg finansiel opbakning udefra

En populær måde at få støtte på i dag er selvfølgelig crowdfunding. Her kan du benytte dig af dit faglige netværk, din familie og dine venner til at få god PR omkring dit projekt, og du vil også kunne vise interessen og opbakningen til eventuelle samarbejdspartnere eller til banken, hvis du vil tage et erhvervslån.

Du skal dog virkelig lægge meget arbejde i at få din præsentation til at sidde lige i skabet - den rette motivationstekst samt lækkert og opmærksomhedsskabende visuelt materiale såsom professionelle fotos og video spots. Der er nemlig ikke noget værre end at en ellers udmærket, nyskabende forrretningsidé fremføres på en knap så professionel og uovervejet vis - tænk blot på nogle af bommerterne i tv-programmet “Løvens Hule”!

Du bør også undersøge muligheden for at finde en Business Angel, der godt kan kaldes en ny version af romertidens mæcener, der støtter unge kunstnere eller producenter økonomisk såvel som ved at give respons og sparring omkring idéen og din overordnede businessplan.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere