Konservativ folketingskandidat: Ateistisk Selskab udviser intolerance og åndløshed, når de opfordrer til udmelding af Folkekirken

Men netop folkekirkens rummelighed og tolerance gør det også meget svært at forstå, hvorfor Ateistisk Selskab bruger så mange kræfter på at bekæmpe kirken. Det er da helt i orden at være ateist, hvis man har lyst til det, men lad dog andre menneskers trosforhold i fred. Det er intolerant at forsøge at presse sit eget dybest set åndløse verdensbillede ned over hovedet på sagesløse biografgængere, der er ude for at få en god aften med en tilsyneladende nem »administrativ løsning«.

Hvis man endelig vil udbrede ateismen, så bør det ske i dens egen ret, og ikke på bekostning af andre former for livssyn. Man er i biografreklamer, i den offentlige debat og på alle mulige andre måder da velkommen til at fortælle om fordelene ved ateismen, for de må vel være der – det kan vel ikke bare være den tomme intethed, man plæderer for. Eller kan det? Har Ateistisk Selskab slet ikke noget at byde på, udover gold intolerance over for andre menneskers tro?