Nyd Grækenlands lokale charme på Kreta

Uanset om dit besøg er helliget afslapning eller til at udforske og opdage de mange kendte og skjulte skatte på Kreta, vil du ikke blive skuffet over landets mangfoldighed.

Den største ø i Grækenland - og også et af de mest populære feriemål i landet. Kreta er en fest for sanserne: vild naturskønhed og tusindvis af år med kultur, historie og et udsøgt køkken gør dette til en perfekt feriedestination. Der er masser ting at opleve på Kreta og derfor anbefaler vi altid at leje en bil, når du er der, læs mere her. Med dit eget køretøj er du ikke afhængig af busser eller taxaer, og du kan tage afsted lige når det passer dig. Desuden kan du nå at se flere ting på en dag, hvis du står tidligt op og planlægger din tid godt. Hvis du har planer om at tage en tur til den smukke, græske ø, så læs med her, hvor vi giver tips til nogle af de mest seværdige steder på Kreta.

Balos Strand

Dette er uden tvivl en af de mest bjergtagende strande i verden, og det er et sted du kun kan komme til med din egen bil, se mere. Efter 7 kilometer på en meget ujævn vej vil du ankomme til en parkeringsplads, der er placeret på toppen af et bjerg. Det er en god idé at have et par gode sko med, som du kan tage på på gåturen ned til stranden, da den ujævne strækning fortsætter her. Når først du er ovre toppen af bjerget, vil Balos åbenbare sig med al sin skønhed.
En stor sandbanke strækker sig delvis over en neonblå halvø - og her finder du alt, hvad Balos har at byde på, som er nogle liggestole med paraplyer! Det eneste på denne idylliske sandstrækning er et par loung estole til at slappe af på og en udsigt ud over det blå, blå Middelhav - men det er hele den besværlige tur værd!

Lassithi-sletten

Hvis du beslutter dig for at besøge Lasithi-sletten (og det synes vi, du skal gøre), vil du helt sikkert blive glad for, at du har lejet en bil. Sletten dækker over et område på over 130 km2 og det er fuld af små, traditionelle landsbyer, frugtbar landbrugsjord, arkæologiske seværdigheder og gamle huler. Sørg for at stoppe ved en af de mange hyggelige restauranter, der serverer lokal vin, fetaost, brød og tzatziki - det er den perfekte frokost. Giv gerne dig selv en hel dag til at udforske dette smukke område. Ikke kun fordi det er enormt og der er meget at se, men også fordi halvdelen af din tid hurtigt kan blive brugt, når du skal vente på at flokke af får skal krydse vejen foran dig.

Phaistos

Phaistos var en af de vigtigste statslige centre i den minoiske civilisation, og den mest velhavende og magtfulde by i det sydlige Kreta. Det var beboet fra den neolitiske periode indtil grundlæggelsen og udviklingen af de minoiske paladser. Den minoiske by dækkede et stort område omkring paladset. Ruinerne af paladset er velbevaret og bestemt værd at besøge, hvis man er interesseret i arkæologi. Et godt tip er at tage afsted tidligt om morgenen, så du undgår den værste middagssol og store menneskemængder.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere