Nynazistisk organisation om antisemitisk hærværk: Vi står ikke bag disse meget fine aktioner

Bølgen af antisemitisk hærværk i anledning af 81-årsdagen for Krystalnatten har trukket overskrifter i medierne i dag. Jødehetzen på den sørgelige årsdag har også vist sig at være ganske omfattende og bestå af flere aktioner fordelt over hele landet, og der har endda været aktioner i resten af Skandinavien også.

En nynazistisk organisation, Nordfront (også kendt som Den Nordiske Modstandsbevægelse), benægter nu overfor 180Grader, at de skulle stå bag aktionerne. Det på trods af, at organisationens navn er spraymalet ved et af de antisemitiske stykker graffiti og at organisationen på sin egen hjemmeside har lagt hidtil ikke-udgivne billeder fra antisemitiske hærværksaktioner i Danmark, Finland, Sverige og Norge.

Nedenfor kan ses muren på et privat jødisk hjem i Storkøbenhavn, hvor Nordfronts logo er spraymalet ved siden af antisemitisk graffiti.

I et mailsvar til 180Grader benægter Nordfront dog at stå bag de antisemitiske aktioner.

”Den Nordiske Modstandsbevægelse har ikke stået bag nogle af weekendens aktioner. Nordfront.dk har gengivet hvad Nordfront.se publicerede i dag. Nordfront.se har modtaget billeder fra anonyme nationalsocialister”, skriver organisationens såkaldte ”redechef” Jacob Vullum i en mail.

Nordfront er den danske filial af Den Nordiske Modstandsbevægelse, som også har afdelinger i Norge, Sverige og Finland og organisationen forklarer altså, at man har genudgivet billederne fra den svenske filials hjemmeside uden selv at have forbindelse til nogle af aktionerne.

Til spørgsmålet om muligheden for et interview vedrørende de antisemitiske aktioner lyder svaret fra Nordfront som følger:

”På baggrund af, at disse meget fine aktioner ikke er udført af medlemmer fra Den Nordiske Modstandsbevægelse, er der ingen grund til at lave nogle medlemmer af organisationen stille op til interview”, står der i mailen til 180Grader.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere