Online banklån vinder frem i stor stil

Siden den store finansielle krise tog sit indtog, har der været skærpede krav til de traditionelle banker. De er i dag meget påpasselige med udlån, hvilket resulterer i omfattende kreditvurderinger m.m., før der udlånes. Som modsvar til dette er de online udbydere af privatlån, vundet frem. De tilbyder mindre lån til private nemt, hurtigt og sikkert online. Efterspørgslen herefter har været stor og i takt hermed også udbuddet. Nedenfor kan du læse mere om de online lån og fordelene herved. Der er også lidt om, hvad du skal være opmærksom på, inden du optager et online lån.

Stigende konkurrence på det online lånemarked kan komme dig til gode

Den stigende konkurrence på lånemarkedet har medført, at du som forbruger har flere udbydere at vælge imellem, når du skal optage et online lån. Det betyder samtidig også, at konkurrencen blandt udbyderne er skærpet markant, og at de kæmper om kunderne. Dette betyder mere skræddersyede lån, der passer til dine behov samt lavere omkostninger ved lånet generelt.

Sammenlign priser og find det billigste lån

Grundet de mange udbydere på det online lånemarked, kan det sagtens betale sig at sammenligne priser fra flere forskellige udbydere af online privatlån. Du kan i denne forbindelse benytte dig af de dertil indrettede lånemæglertjenester som f.eks. Letfinans, hvor du har mulighed for at indtaste oplysninger om det lån du ønsker at stifte. Letfinans sætter nu din ansøgning i konkurrence blandt flere banker, hvilket er med til at sikre at du får flere personlige banktilbud til lavere priser.

Derfor vælger så mange de online lån

Der er mange grunde til at de online banklån er blevet så populære. Ikke alene er de prismæssigt konkurrencedygtige, det er også meget nemt og fleksibelt at stifte dem. I modsætning til at optage et lån i de traditionelle banker skal du ikke bestille tid hos din rådgiver, du skal ikke ned i banken og argumentere for hvad pengene skal bruges til, du skal ikke igennem en omfattende kreditvurdering og du skal ikke vente lang tid på at få svar og få penge udbetalt.

Derimod kan du gennemføre hele låneprocessen fra A-Z hjemme fra din sofa. Her kan du trygt og behageligt sidde for dig selv og ansøge om lånet direkte fra din computer, telefon, tablet eller lignende. Du vil få svar inden for få minutter og du har penge til rådighed typisk inden for 24 timer.

Vælg altid den billigste udbyder

Når du skal vælge imellem de mange udbydere af online lån, skal du altid blot gå efter det billigste lån, også selvom du ikke umiddelbart kender eller har hørt om den pågældende udbyder. Alle online låneudbydere er under opsyn af Finanstilsynet som sikrer at gældende love og regler for drift at bankvirksomhed bliver overholdt. Det betyder, at der i princippet ikke er forskel på at låne penge gennem en anden online låneudbyder end gennem din egen bank. Du skal blot se på prisen på lånet og evt. hvor hurtig processen kan være.

Husk i denne forbindelse ikke kun at kigge på renteniveauet, men derimod betegnelsen ”ÅOP”, som står for ”årlige omkostninger i procent” og som kendetegner alle de samlede omkostninger der er forbundet med lånet. Låneudbyderne er forpligtet til at oplyse om ÅOP klart og tydeligt.