Online forbrugslån er blevet meget populære

I kølvandet på den store finansielle krise er flere og flere online banker vundet frem. De tilbyder forbrugslån til konkurrencedygtige priser. En af grundene til at det er blevet så populært at optage lån online, skyldes graden af fleksibilitet og nemhed. I en travl hverdag med mange gøremål, ønsker de fleste at tingene er så simple og lige til som overhovedet muligt. Dette kan online lån imødekomme sammenlignet med hvad de traditionelle banker har at tilbyde.

Stigende antal udbydere af online privatlån giver billigere lån

Under og efter Finanskrisen har de traditionelle banker fået skærpet deres regler i forhold til udlån. De er i dag derfor meget påpasselige omkring hvor meget de udlåner og til hvem. At optage selv et lille lån kræver typisk en omfattende proces med møder og kreditvurdering.

Som modsvar til dette er online banker vundet frem i stor stil. I takt med at danskerne har fået øjnene op for løsningen, er efterspørgslen herefter steget støt. Udbuddet er naturligvis fulgt med. De mange udbydere af online lån der er i dag på markedet, kæmper en ubarmhjertig kamp om kunderne. Denne konkurrence kommer dig som forbruger til gode. Det betyder nemlig mere skræddersyede løsninger og billigere priser.

Hold priserne op imod hinanden og find det billigste lån

Når du skal optage et online forbrugslån, er du sikkert interesseret i at vide, hvor du finder det billigste lån. Det er næsten en umulig opgave at finde ud af på egen hånd, fordi der er så mange udbydere som der er. Du kan derfor med fordel benytte dig af en lånemægler som f.eks. Letfinans. Her indtaster du blot dine kriterier i forhold til lånets størrelse og løbetid, hvorefter du vil få en lang liste med de udbydere der kan tilbyde dig lånet. Vilkår og priser vil ligeledes fremgå af listen. På denne måde kan du nemt og overskueligt danne dig et overblik over, hvor du finder det billigste lån.

Fleksibel låntagning uden omfattende kreditvurdering

Danskerne er vilde med online forbrugslån. Især til de mindre lån. Dette skyldes helt sikkert fleksibiliteten i processen. Når du optager et online lån, skal du, modsat i de traditionelle banker, ikke først booke et møde i banken, argumentere for lånet overfor din bankrådgiver, igennem en omfattende kreditvurdering og vente på at få dine penge til udbetaling. Derimod kan du sidde derhjemme og gennemføre hele processen via telefon, computer eller tablet. Du vil typisk få svar inden for få minutter og få pengene til udbetaling inden for 24 timer.

Vælg gerne en ukendt udbyder

Når du skal vælge imellem de mange udbydere, skal du altid gå efter det billigste lån. Også selvom det, for dig, er en ukendt låneudbyder. Alle finansielle virksomheder der driver bankvirksomhed i Danmark, er under tilsyn af Finanstilsynet. Disse tilsikrer at udbyderne overholder gældende love, regler og etik på området. Det betyder, at der i princippet ikke er forskel på at låne penge gennem en anden online bank end gennem din egen bank. Du skal blot se på prisen på lånet og evt. hvor hurtig låneprocessen kan være.

Når du skal finde frem til det billigste lån, skal du huske ikke kun at kigge på renteniveauet, men derimod på alle de samlede omkostninger der er forbundet med lånet. Disse betegnes ÅOP, som betyder ”årlige omkostninger i procent”.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere