Sådan skaber du mere plads under flytninger og renovationer af hjemmet

Uanset om du flytter for første, anden eller tiende gang, så er flytning med mere eller mindre altid en udfordring. Det skal planlægges, afsættes en masse tid til at pakke ned og sorteres. En af de helt store udfordringer kan være pladsmangel. Måske har dit nye hjem betydelig mindre plads? Måske har du slet ikke nået at finde et nyt sted før flytning og mangler derfor plads til alle dine ting? Få gode råd til, hvordan pladsmangel kan forbedres før, under eller efter flytning.

Dan overblik og ryd ud 

Som det allerførste kan det være en god ide at danne et overblik over alle dine møbler og ting. Hvad skal med til dit nye hjem? hvad skal smides ud af slidte sager? Hvad kan du evt. sælge ud eller give væk til familie eller venner?

Har du børn, kan der f.eks. også være noget legetøj, der skal ryddes ud. Der vil altid være flere ting at rydde ud, uanset om du står til at flytte eller ej. Og står du til at flytte, kan du ligeså godt have et kritisk syn på dit inventar under nedpakningen. Du kan vælge at rydde ud på baggrund af følgende overvejelser:

  • Tilstand: har du ting, der er slidt ned eller bør de repareres?
  • Størrelse: passer f.eks. din sofa ind til dit nye hjem, og kan det evt. være for stort?
  • Kvalitet: Hvad er værd at beholde eller smide ud? Har ungerne f.eks. en masse plastiklegetøj, der ikke er værd at gemme?
  • Overvej altså hvad der skal ryge til storskrald eller genbruges, hvis det er værd at beholde.

Genbrug er guld

Når du har dannet et overblik over alle dine ting og ved, hvad du skal beholde eller kassere af nedslidte ting eller ej, bør du overveje at give de ting væk, der er værd at beholde, men som du ikke længere får brug for. Måske er der en i familien eller blandt vennerne, der kan genbruge dit barns tøj eller legetøj, hvis det ikke længere kan bruges eller ej bliver brugt.

Det næste skridt kan være at sælge tingene til et loppemarked eller på online platforme. Facebook har f.eks. sit eget salgsmarked, hvor du kan sælge dine ting. Du kan også finde grupper derinde, hvor du kan give dine ting væk gratis. Der har også længe været den mulighed at give sine ting væk til secondhand butikker eller tøjcontainere i nærheden. Undersøg først alle muligheder for at genbruge dine ting, som andre kan have glæde af, før du smider dem ud. Genbrug er guld.

Opbevaring

For nogle er det muligt at opbevare nogle ting hos familie eller venner i en evt. begrænset periode, men for andre er det ikke. Og står du f.eks. i den situation ikke at have fundet et nyt sted endnu, før du skal være ude af din lejlighed, har du brug for hjælp til at opbevare alle dine ting. Her har du mulighed for at opmagasinere møbler og diverse flyttegods ved at leje et opbevaringsrum. Disse er blandt andet populære i Sønderjylland, hvor de bruges både ved renovationer og flytninger.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere