Bedre sammenhold på arbejdspladsen

Rummer arbejdspladsen mere end opgaver og deadlines, så vil medarbejderne gå gladere på arbejde og motiveres af hinanden igennem dagen. Få 3 gode tips herunder, til hvordan du skaber dette sammenhold.

We Digitize,

24/01/2020

På arbejdet søger vi effektivitet og arbejdsomhed. Alt dette går normalvis godt, da danskernes arbejdsidentitet er god og arbejdende, således er vi opdraget til at beholde vores arbejde. Effektiviteten kan dog øges yderligere ved at skabe et bedre sammenhold medarbejderne imellem. Rummer arbejdspladsen mere end opgaver og deadlines, så vil medarbejderne gå gladere på arbejde og motiveres af hinanden igennem dagen. Få 3 gode tips herunder, til hvordan du skaber dette sammenhold.


1.     Fælles frokostpauser

Det er forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, om det er muligt at holde pauser på samme tid. Er dette muligt, vil det være at foretrække således medarbejderne får en pause fra de tunge opgaver og kan snakke med hinanden om andet end arbejde. Det skaber både en fællesskabsfølelse, men også en bedre mulighed for en pause til hjernen. I kan aftale sammenskudsgilder en gang om måneden, så medarbejderne også skal enes om dette.


2.     Teambuilding ture

En anden måde at enes og lære hinanden bedre at kende er, at arrangere en teambuilding tur, hvor medarbejdernes evne til at samarbejde, sættes på prøve. Dette kunne foregå i et escape room om mordmysterier. Hér skal I løse gåden om, hvem morderen var. I skal sætte jeres indre skuespillere løs, således spillet bliver så livagtigt og spændende som muligt. Efterfølgende kan I grine af jeres præstationer og have noget at snakke om næste gang I møder ind på kontoret. I lærer også hinandens grænser at kende, som kan overføres til det daglige arbejde.


3.     Halvårligt arrangement

Var denne teambuilding tur en succes, så kunne kan du med god grund, arrangere et halvårligt arrangement for dine medarbejdere. Denne kunne foregå som endnu en teambuilding tur, men også julefrokoster eller sommerfester. Essensen er blot, at dine medarbejdere skal lære hinanden bedre at kendes indbyrdes, således de i længden vil kunne arbejde bedre sammen. Hvis du tænker, at dette kun kan blive dyrt, så frygt ej. Det behøver det ikke at være. I kan arrangere en grillfest på parkeringspladsen, hvor I alle selv medbringer mad og drikkelse. I løbet af aftenen, kan forskellige grupper, have planlagt selskabslege for selskabet.