Bør du købe en el-bil?

Bliv introduceret til fordele og ulemper ved køb af en elbil.

We Digitize,

19/02/2020

Et emne som i mange år har været omdiskuteret, er miljøet. Vi ved at menneskers forbrug af CO2 i dag er for stort til at planeten kan følge med, og i den forbindelse er el-biler blevet utroligt populære. Har du i lang tid gået med overvejelser om at købe en el-bil, men føler du dig stadig usikker på det? Så spænd selen, og læs med i denne artikel, hvor du bliver introduceret til fordele og ulemper ved køb af en elbil.


En fremtid for el-biler

Som det ser ud i dag, bliver vi i fremtiden mere og mere afhængig af et transportmiddel, som udskiller mindre CO2. Vores somre bliver længere og vores vintre bliver kortere. På trods af at vi dagligt bliver mindet om at være miljøvenlige, bliver vores forbrug større. Et eksempel er hvordan Black Friday sidste år slog rekordsalg. Dog vedsætter flere lande mål for hvor meget de vil mindske deres CO2 forbrug, og for at kunne nå disse mål, må man have fat i et miljøvenligt transportmiddel. Her kommer el-biler ind i billedet, og du vil derfor kun komme til at se mere til dem fremadrettet.


Hvad hvis de løber tør for strøm?

En ulempe ved en elbil, i forhold til en almindelig bil der kører på benzin, er at der findes flere tankstationer til benzinbiler end der gør til el-biler. Derfor skulle man tro, at der skal mere planlægning til, for at holde en el-bil opladet og kunne køre rundt i den. Dog er der i dag mange flere ”tankstationer” til elbiler i Danmark, end der var før hen, og måske vil du slet ikke tænke at det bliver et problem at lade din el-bil op. Her kan du se hvor du kan finde strøm til elbil i Danmark. Derudover har el-biler i dag, en lang større radius for hvor langt de kan køre på deres strøm. Du skal derfor sjældent bekymre dig om at oplade din bil.


Prøv den før du beslutter dig

En god idé til dig som går med overvejelser om at købe en el-bil, er at prøve den før du køber den. Når man kører i en el-bil er selve oplevelse meget anderledes end fra en normal bil. For eksempel vil du opleve at den larmer mindre, at den måske føles koldere af temperatur, og at den har en helt anden accelerationsevne. Du kan enten vælge at leje en el-bil på Gomore.dk for en enkelt dag, og se hvordan det føles. Men du kan også vælge et lease en el-bil for en måned, for at få en bedre fornemmelse for hvor ofte man skal lade den op.