Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden

Kaffe er lig med danskhed. Hver dansker brygger i snit knap ni kilo bønner om året, og vi drikker fire kopper kaffe om dagen.

We Digitize,

13/02/2020

Dobbelt-latte på mandelmælk? Iskaffe med flødeskum på toppen? Koldbrygget eller kogekaffe? Kapsel, pulver eller latte-art fra baristaen? Eller allerhelst en stærk, sort nybrygget kop fra maskinen derhjemme? Uanset hvordan du foretrækker din kaffe, er du med til at sikre Danmarks 4. plads i verden som mest kaffedrikkende land, kun overgået af Finland, Østrig og Sverige. Kaffe er lig med danskhed. Hver dansker brygger i snit knap ni kilo bønner om året, og vi drikker fire kopper kaffe om dagen. Det løber op i mere end 4,2 milliarder kopper velsmagende bønner årligt. Tak for kaffe!


Kaffekværne er blevet fast inventar i de danske hjem

Morgenkaffen er for de fleste den vigtigste kop i løbet af dagen. Når vi drikker så meget kaffe, som vi gør, prioriterer vi også gode, velsmagende bønner fremfor det billigste mærke i supermarkedet. Det betyder, at danskerne i dag foretrækker at kværne deres egen kaffe, så de selv kan lave en friskbrygget kop, med masser af aroma, smag og duft fra de hele bønner. Derfor er kaffekværne blevet en daglig luksus, som alle har råd til, og som taler til vores danske hygge-hjerter. I dag er en kaffekværn ikke bare en kaffekværn. Som alt andet inventar i vores hjem, fortæller vores kaffemaskiner og –kværne noget om, hvem vi er. Således kan de anskaffes i flere farver, være super højteknologiske eller helt simple som den klassiske, håndkraftskværn. Der er masser af kaffekværn inspiration at hente online, der både taler til storbyboeren, nordjyden og alt derimellem. Uanset hvilken kværn, man ønsker, er kaffekværne blevet en accessories, der har fundet vej til de fleste danske hjem. Sidste år fragtede danskerne i øvrigt samlet 22 tons kaffe hjem til køkkenerne og brugte mere end 2 milliarder kroner på det sorte guld.


Kaffe er hygge og fællesskab

Kaffe bliver kaldt grundpillen i dansk hygge. Og mon ikke, der er noget om snakken? Med lange, mørke vintre samt kulde og det karakteristiske, utidige vejr, er en varm drik som kaffe blevet et dagligt must for de fleste danskere. Helt præcist drikker tre ud af fire voksne kaffe. Og kaffe er synonym med hygge og fællesskab. Der skal faktisk helst bydes på kaffe, når vi er i en social sammenkomst - det virker underligt og udansk at lade være. Uanset om vi brygger vores egne bønner på kaffekværnen i køkkenet inden søndagsunderholdningen i TV eller vi tager en hurtig kop Instant på arbejdspladsen, så sværger vi til de koffein-kickene bønner til at klare os igennem dagen; morgen, middag og aften.



Sådan drikker vi vores kaffe

Kun tre procent af danskerne foretrækker den koffeinfri slags. Til gengæld nyder næsten halvdelen af os at drikke vores kaffe om morgenen. De fleste har gjort det til en daglig tradition at starte dagen med et koffeinkick i form af varm, velsmagende kaffe. Halvdelen af os skal have et skvæt mælk i kaffen, før den ryger ned, mens kun en fjerdedel fortrækker sukker. Og selvom Danmark er et lille land, er der store geografiske forskelle på, hvordan vi foretrækker vores kaffe.