Find den rigtige leder til virksomheden

Når en god og dygtig leder forlader ens virksomhed, er det aldrig en nem opgave. Det kan være svært at finde erstatningen, som skal kunne varetage de vigtige opgaver og holde overblikket

We Digitize,

23/01/2020

Når en god og dygtig leder forlader ens virksomhed, er det aldrig en nem opgave. Det kan være svært at finde erstatningen, som skal kunne varetage de vigtige opgaver og holde overblikket. Det kan være økonomichefen, der har måttet sige farvel efter mange år, og der kan det være svært at finde en, der er lige så dygtig. Hvis man finder en leder for hurtigt, kan der opstå konsekvenser for virksomheden. Derfor skal processen foregå med omhu, så man kan finde den helt rigtige leder. Så hvor skal man starte?


Trin for trin

Ansættelsesprocessen kræver omtanke, så man kan ikke bare holde en masse jobsamtaler uden lige og håbe på at finde en.


Hvor mange skal man være?

Først skal man finde ud af, hvor mange man ønsker at være om at beslutte, hvem der får den nye stilling. Om det er tre personer eller 12 personer, så er det vigtigt, at man i virksomheden finder ud af, hvad fordelene og ulemper ved begge dele vil være. Mange kan med fordel vælge at være mange i rekrutteringsprocessen, da der kan komme flere perspektiver og vurderinger på bordet. Ulempen er, at det kan blive svært at udføre et jobinterview ordentligt, hvis der sidder 12 mennesker til stede. Derfor skal man vælge med omhu.


Gode spørgsmål til jobsamtalen

Find ud af hvilke kompetencer stillingen egentlig kræver. Hvad der skaber succes i virksomheden, er en god forudsætning, for hvilke kompetencer den nye leder skal have. Vær derfor gerne direkte i spørgsmålene, så det står klarere for jer selv og ansøgeren.


Den gode samtale

Vi har alle selv oplevet at sidde og svede til en jobsamtale, så man ønsker ikke at sætte ansøgeren i samme position. Sørg for at introducere jer selv og virksomheden ordentligt, og spørg ansøgeren på en klar, men behagelig måde. Hold jer til spørgsmålene, men gør det gerne på en måde, så det bliver en behagelig samtale fremfor et forhør. Sådan sørger I for at ansøgeren kommer med ordentlige svar, fordi de ikke sidder og sveder.  

Alle de trin kan være svære at forholde sig til, så man kan med fordel overveje at få hjælp til executive search og dermed finde den helt rigtige leder.