Løvens hule/iværksætter

Er du en af dem som sidder du klistret til skærmen når Løvens hule fylder stuen med iværksætter drømme. Måske drømmer du i det stille om at præsentere en af dine ideer for Jesper Buch, og hans kollegaer. Det kan også være at du allerede er i gang med din egen virksomhed, hvor pengene begynder at strømme ind. Uanset, så kan det være på tide at kigge nærmere på hvilke investeringsmuligheder du har, og hvad som kan passe til præcis din virksomhed.

Claes Kirkeby Theilgaard,

17/01/2020

Iværksætterdrømme

Mange vælger i dag og satse alt på, at skabe sit eget job, sin egen bedrift, hvor de kan være sin egen chef. Der findes iværksætter uddannelser, og utallige kursus man kan melde sig til, i håb om at lære de tusinde ting man skal kunne, når man skal være sin egen chef. Mange kører også den velkendte learning by doing metode. 

Altafgørende er det at man er i stand til at sælge sin ide, for at skaffe investorer. Faktisk er det med at skaffe investorer gået hen og blevet ren underholdning, med programmer som Løvens Hule og Vejen til Sejer. Det det handler om, er at en spirende iværksætter med en god ide, og selvfølgelig ufravigelig tro på egne evner, stiller sig op foran en bunke vellykkede investorer, kaldet løver, og sælger sin ide. Hvis dette lykkes, har de fået en eller flere investorer med på holdet. Selv om det er underholdende at kigge på, er det for nogen starten på et nyt, og forhåbentlig indbringende, samarbejde. 

Den veletablerede løve har også startet et sted, inden den vokset sig stor og magtfuld. For at kunne blive investeret i, skal man også selv være villig til at investere I noget. Man giver noget, man tager noget. 

Hvis du er en spirende iværksætter, eller måske allerede har lavet din første million, så vil det være en rigtig god ide at se nærmer på hvilke investeringsmuligheder der findes, for dig. 

Investeringseventyret

Mange iværksættere kender allerede godt til investering, og de mange muligheder som ligger I dette. For det først er en startup virksomhed ofte afhængig af at blive investeret i, og skal derfor lave researcharbejde, salgsstrategi, investeringsplan og risikovurdering. Det at dykke dybere ned I investeringsmulighederne derude, er derfor en svømmetur i kendt farvand. Det kan alligevel dukke ukendte faktorer op. Det er vigtigt at tænke over hvad der giver mening for en, at investere i. Hvad giver mening for en selv, for ens virksomhed, og for ens fremtidige ambitioner. Kort sagt, hvad kan en investering gøre for dig, og din virksomhed?

Investeringsmuligheder

I dag findes der utrolig mange muligheder til at investere, men det er selvfølgelig vigtig at finde noget som passer til sit eget temperament og behov. Der er ejendom, råvarer og aktier, som giver mening for mange. Men der er også kryptovaluta, hvor den største er Bitcoin. Kryptovaluta er en digital valuta, som ikke reguleres af centralbanker eller pengeinstitutter. Den er derfor, lige som aktier, afhængig af udbud og efterspørgsel. Det findes flere former for kryptovaluta, men den største er Bitcoin. Hvis du tænker på at investere i kryptovaluta, kan bitcoins derfor være et godt sted at starte.

En anden investeringsmulighed, som kan give god mening for en iværksætter er Crowdlending. Crowdlening er, kort fortalt, udlån af penge til privatpersoner elle firmaer igennem en online service som fungerer som bindeleddet mellem investorer og låntager. Det kan minde om et almindelig lån, hvor man indgår en aftale om rente og tilbagebetaling, men udlåneren er andre privatpersoner eller virksomheder, og ikke banken. 

Crowdlending- en alternativ mulighed til finansiering

Det som gør crowdlending så spændende for en spirende iværksætter, er at det også kan være en alternativ måde at skaffe finansiering på, til sin egen virksomhed.  Hvis banken er svær at forhandle med, og investorerne nøler, kan det derfor være en mulighed at kigge nærmere på en alternativ finansiering, på en platform som crowdlending. 

Mange iværksættere kender til utallige varianter af crowdfunding, som også florerer i dag. Crowfunding giver almindelige mennesker muligheden, til at blive småinvestorer i noget de finder interessant eller spændende. Typisk vil man investere et mindre beløb, og hvis der kommer nok investorer til at ideen kan blive finansieret, falder det ofte goder tilbage på investorerne. Crowfunding er en god mulighed, men det kræver at ideen er så god at folk simpelthen ikke kan lade være med at kaste penge efter den. 

For at blive en vellykket iværksætter gælder det mere end noget andet, at tro på sin ide. Hvis du tror nok på det, er det nemmere at få andre til at tro på det. Samtidig skal man forberede sig på rigtig meget arbejde, hvor der i perioder kan være svært til at få det hele til at hænge sammen. 

Lykke til. Det kunne jo være du var så heldig at få audiens hos løverne, måske det var akkurat din ide som ville vække deres appetit.