Sådan undgår du indbrud med sikrere vinduer

Der er mange gode grunde til at sikre sig imod indbrud, hvis man gerne vil undgå at få en ubehagelig overraskelse.

We Digitize,

27/01/2020

Danmark er det land i Europa, hvor der sker absolut flest indbrud, når man også medregner antallet af husstande. Der bliver lavet omkring 44.000 indbrud i Danmark om året, hvilket svarer til omkring 5 indbrud i timen. Kort sagt – der er god grund til at sikre sig imod indbrud, hvis man gerne vil undgå at få en ubehagelig overraskelse.


I forbindelse med et indbrud vil dit forsikringsselskab sandsynligvis dække skaderne, men Herunder kan du læse nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at undgå indbrud i dit hjem.


Gør dine vinduer sikrere og undgå indbrud

Omkring 37% af indbrud i private hjem sker via et vindue. Kort sagt kan du eliminere risikoen for indbrud meget, hvis du sikrer dine vinduer bedre.

I forhold til indbrud er det vigtigt at forstå, at dit hus ikke behøver at være topsikret for undgå indbrud. Danskerne er generelt ikke gode til at sikre deres huse mod indbrud, hvilket kan være en fordel for dig. Lidt groft sagt skal dit hus blot være bedre sikret end et gennemsnitteligt hus, for indbrudstyve vil typisk altid gå efter det nemmeste mål. Heldigvis er det ikke svært at gøre dine vinduer mere sikre, og du behøver ikke at investere i avancerede alarmsystemer.

 

Gammeldags vinduer er sjældent indbrudssikre

Gammeldags vinduer er generelt ikke særlig sikre. I mange tilfælde var den primære fokus på vinduernes pris, og det betyder, at man ældre vinduer er meget nemmere at bryde op. Med andre ord er der stor plads til forbedringer, hvis man skal kunne føle sig tryg, når man forlader sit hjem.

En god indbrudstyv kan brække et gammelt vindue op på mindre to minutter. Det kræver ikke nogen form for specialværktøj, for det kan gøres med både skruetrækker og koben. Derudover behandler politiet også mange sager, hvor indbrudstyve har tyet til alternativer værktøjer – for eksempel en spade fra haven eller lignende.

Nogle indbrudstyve vælger at smadre ruder, men denne fremgangsmåde er mindre almindelig. Det skyldes primært, at det lavet meget støj af smadre en rude, og derfor er det sikrere for tyven at bryde vinduet op.

Med andre ord skal du primært fokusere på at gøre vinduerne sværere at bryde op.


Gamle vinduer kan forbedres

Gamle vinduer kan forbedre på forskellige måder, hvis du gerne vil undgå indbrud. Dette kan være en god løsning, hvis du ikke har råd til at investere i nye vinduer, for forbedringerne har sjældent de store udgifter, hvis du selv udfører arbejdet.

Du vil altid kunne gøre dine vinduer helt sikre imod indbrud, men i mange tilfælde handler det blot om at forsinke tyven. De fleste tyve vil gerne have overstået et indbrud så hurtigt som muligt, og derfor kan det gøre en stor forskel, hvis der er udsigt til at skulle bruge et kvarter på at få et vindue op fremfor to minutter.

Først og fremmest kan det være en god idé at sætte de udvendige lister fast med envejsskruer og eventuelt forstærke med silikonelim. På den måde bliver det markant sværere for en tyv at få fjernet listerne, så vinduet kan tages ud. Du kan også vælge at forsyne dine vinduer med vindueslåse eller ekstra beslag. Disse kan købes et de fleste byggemarkeder, og de vil også gøre vinduet sværere at bryde op.

Før du vælger at investere penge i forbedringerne, kan det være en god idé at få en tømrer til at gennemgå vinduerne. Hvis træværket er råddent, kan det ikke betale sig for eksempel at skrue vindueslåse i vinduet, da træet ikke vil kunne holde låsen ordentligt fast.


Nye vinduer kan løse problemet

Nye vinduer vil typisk være bedre sikrede overfor indbrud, fordi de ganske enkelt er sværere at bryde op. Hængslerne er for eksempel ofte stærkere, og derfor er det sværere for en tyv at trænge ind. Andre moderne vinduer er designet på en måde, så ruden kun kan tages ud, når man står indenfor.

En anden fordel ved nye vinduer er også, at du kan være sikker på at vindueslåse eller ekstra beslag vil være effektive, da vinduer i nyt kernetræ er ekstremt modstandsdygtige.

Med andre ord kan det være en god idé at overveje nye vinduer, hvis du gerne vil sikre dig imod indbrud. Du kan med fordel kontakte vinduesproducenten for at høre mere om sikkerheden på deres vinduer, så du kan blive mere afklaret i din sag.

I sidste ende skal du huske på, at dit hjem aldrig bliver helt sikret imod indbrud. Det skal blot være sikrere end de andre huse på gaden, for så vil indbrudstyvene gå udenom dit hus for at finde et nemmere bytte. I mange tilfælde kræver det overraskende lidt at skræmme indbrudstyvene væk.