Sprog og bundlinje - Derfor er det vigtigt

We Digitize,

31/12/2019

Sprog og bundlinje

 

En virksomheds troværdighed afhænger ikke kun af det produkt, der sælges. Den afhænger også af den kommunikation, som produktet er pakket ind i. Er kommunikationen om produktet uprofessionel, smitter det af på oplevelsen af produktets kvalitet.

En engelsk undersøgelse om store virksomheders brug af sociale medier viser, at det, brugerne finder mest irriterende ved virksomhedernes posts, er sprogfejl, fx stavefejl, kommafejl og dårlige formuleringer.

Så din emballage kan være nok så elegant, dit produkt nok så smart! Hvis din kommunikation er uprofessionel, koster det på troværdigheden – og dermed bundlinjen.

 

Læs dog korrektur!

Men skulle tro, at bundlinjen var motivation nok til at sørge for et godt og klart sprog. Men man sidder ofte med et indtryk af sjusk og en oplevelse af, at en grundig korrekturlæsning ville kunne løfte sproget markant.

Men det er sjældent, at man prioriterer sproget og får lavet den nødvendige gennemlæsning af teksten.

Men det handler måske i lige så høj grad om, at de mange SoMe-marketingfolk, der lægger indhold ud på de sociale medier, selv har grundlæggende problemer med at skrive bare et nogenlunde sikkert og klart sprog.

Man bør spørge sig selv om, hvad der er vigtigst, når man arbejder med SoMe: at man har lært at administrere en Facebook-profil eller har lært at skrive ordentligt?

Vurderet ud fra den engelske undersøgelse bør man vægte skriftsproglige færdigheder frem for SoMe-skills. Det sidste kan man lære på kort tid.

 

Professionel korrekturlæsning

Man kan også gå en helt anden vej: betale sig til et korrekt og klart sprog, der kommunikerer budskabet præcist og effektivt.

Et firma som Opgavekorrektur tilbyder korrektur af hjemmesider, brochurer, rapporter, magasiner og mange andre erhvervsrettede tekster. Og det er billigt. Det koster typisk en flad halvtredser at få rettet en A4-side.

Med professionel korrekturlæsning garderer du dig mod dårligt sprog, der koster på brandet. En professionel korrekturlæser vil rette sproget, så det er gennemført korrekt, men vil også optimere sproget på andre niveauer, så det samlet set kommunikerer effektivt.

 

Lær kommareglerne

En professionel korrekturlæser vil med enkle midler kunne forvandle din tekst fra gennemsnitlig til fremragende. Derfor behøver du ikke bekymre dig om sprogfascister, der nidkært undersøger din tekst for fejl.

Særligt kommafejl er en rød klud i ansigtet på mange læsere. Der er næppe et element i sproget, som flere har en holdning til, end netop kommaet. Det er i kommateringen, at læseren vurderer, om du kan skrive. Og Gud nåde og trøste dig, hvis du ikke ved, at der skal komma foran ledsætninger, omkring parentetiske indskud og mellem ord i en opremsning.

Så får du styr på kommaet, er du kommet langt. Og det er faktisk ikke så svært, hvis man følger nogle enkle kommaregler. Se fx mere her.


Men korrekt kommatering gør ingen tekst elegant. Der må man henvende sig til en professionel korrekturlæser.