Styrk det sociale i din virksomhed

Hvis man skal have en succesfuld virksomhed, kræver det glade medarbejdere. Hvis man skal skabe de glade medarbejdere, kræver det et godt fællesskab på arbejdet

We Digitize,

24/01/2020

Hvis man skal have en succesfuld virksomhed, kræver det glade medarbejdere. Hvis man skal skabe de glade medarbejdere, kræver det et godt fællesskab på arbejdet. Der er forskellige måder at skabe det gode fællesskab på, men det er en god idé at have ryste sammen ture for at lære hinanden at kende, både personligheder og medarbejdernes styrker og svagheder.


Teambuilding

En sjov oplevelse kan være f.eks. være teambuilding bl.a. i form af Escape Rooms. Escape Rooms er spillerum, hvor samarbejde og kommunikation er centralt. Det er en sjov måde at ryste medarbejderne sammen på, hvor man samtidig kan udforske hinandens svagheder, så det kan overføres til arbejdslivet. Escape Room kan f.eks. være en del af en sjov julefrokost eller temadag og er en sjov og lærerig måde at skabe et godt fællesskab på.

Derudover kan man lave forskellige øvelser for at styrke sammenholdet, f.eks. hvis der er mange nye medarbejdere, som skal lære hinanden at kende. Der findes teambuilding-legen ’salt og peber’, som er oplagt til en temadag ude i det fri. Her skriver man to ting der passer sammen, f.eks. ’risengrød’ på et papir og ’kanel’ på et andet. Her gælder det så om at tape papirerne på ryggen af deltagerne, og så skal man gå rundt og finde ud af, hvem man er. Bagefter finder man sin anden halvdel og snakker om tre ting, man har til fælles. Det er en fin lille leg for at lære hinandens navne at kende og lære lidt mere om hinandens personligheder.


Gode arrangementer

Udover teambuilding kan det være en god idé at arrangere sociale arrangementer udenfor arbejdet. Julefrokost og påskefrokost er oplagte arrangementer, men det kan også være arrangementer som bowling eller spisning, så man kan lære hinanden at kende i anden sammenhæng end arbejde. Selvom det hele ikke skal gå op i hat og briller, er det en god mulighed for at skabe noget et socialt fællesskab på arbejdet. Medarbejderne vil kunne føle en større mening med arbejdet og vil også kunne føle sig mere tilpas på arbejdet, fordi de har lært deres kollegaer at kende på en anden måde.