Halal er udansk

Af Dhamu Chodavarapu, religionsdebattørDet er næsten blasfemisk, at danske supermarkeder som COOP, Fakta, Føtex, Bilka og Netto markedsfører halalk...

180Grader Debat,

08/11/2019

Af Dhamu Chodavarapu, religionsdebattør

Det er næsten blasfemisk, at danske supermarkeder som COOP, Fakta, Føtex, Bilka og Netto markedsfører halalkylling som dansk med Dannebrogsflag. Halal har aldrig været dansk og bliver det forhåbentlig aldrig.

Det er en grov hån mod Danmark og Danmarks befolkning. De burde skamme sig, og man burde sætte en stopper for sådan udansk skik. Det er misbrug af Dannebrog og danskernes tillid. Derfor burde man stoppe med at misbruge Dannebrog til at fremme noget, som ikke er dansk.

Hos udenlandske supermarkeder som Aldi og Rema 1000 i vores by fik jeg at vide, at de ikke vil føre halalslagtede varer. I deres kølediske fandt jeg intet med det lille halalmærke.

Slagterierne siger halalslagtning er nødvendigt for eksport til Mellemøsten, men eksporten er kun 2%. Det er et uholdbart argument, men det er billigere ikke at sortere halal og ikke- halal, men det er nemt at manipulere “die dumme danen”.

Om nødvendigt kan de bare slagte halal en gang om ugen og holde det adskilt. Man beder til en islamisk gud over halalslagtet kød. Hvis man spiser halal, giver man indirekte indrømmelser overfor islam. Halal er religiøst besudlet føde.

De røde som Radikale, Enhedslisten og Alternativet råber og skriger ad dem, som er stolte af deres danskhed. De er snæversynede og egoistiske. Hvis man ikke kan være stolt af sig selv, sin oprindelse og sin kulturs rødder, så er man fortabt dybt i et mørkt hul af intethed.

Når man forklejner sine danske værdier og er uden national stolthed, bliver alt ligegyldigt, så udanske halalkyllinger med Dannebrog falder ikke danskerne for brystet, man trækker bare på skuldrene og køber dem, fordi det lidt billigere.

Vores supermarkeder som Coop, Fakta, Netto, Bilka, Føtex m.fl. bør afvise Dannebrogsflag til at markedsføre halalkyllinger. Vi burde lade dem ligge i køledisken, så Coop, Fakta, Føtex, Bilka og Netto lærer ikke at misbruge Dannebrog på halalvarer mv.

Man bør se efter det lille arabiske halalmærke, næste gang man handler i Coop, Fakta, Netto, Bilka, Føtex og lade halalvarerne blive liggende i køledisken.

Man bør vise, at ikke alle danskere er røde kvæg, som kan trækkes rundt med et reb i næsen. Jeg køber aldrig halalfødevarer.

Dette er et debatindlæg indsendt af  en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.