Hvorfor taler vi ikke mere om verdens forfulgte kristne?

Af Andreas Engelsborg Karlsen, Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Ringsted KommuneJeg deltog for nyligt i en støttedag i Ringsted Sogne...

180Grader Debat,

20/11/2019

Af Andreas Engelsborg Karlsen, Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Ringsted Kommune

Jeg deltog for nyligt i en støttedag i Ringsted Sognegård for forfulgte kristne.

75% af verdens religiøst forfulgte er kristne.

“Verden over bliver kristne chikaneret, forfulgt, fængslet og slået ihjel på grund af deres tro. Nogle steder er de kristne truet af etnisk udrensning. Konvertitter lever livet farligt, kristne tør ikke gå i kirke af frygt for terror og forlader de gamle bibelske hjemlande”, lød det til støttedagen.

For 100 år siden udgjorde de kristne 14 pct. af befolkningen i Mellemøsten, nu er det kun 4 pct., og tallet er faldende. I 2003 boede der 1,4 millioner kristne i Irak, nu bor der 250.000. 75% af verdens religiøst forfulgte er kristne!

Hvad skyldes dette? Hvad kan vi gøre ved det? Hvorfor taler vi ikke mere om dette kæmpe problem – vi er jo for pokker et kristent land?

Jeg er kristen og konservativ, og jeg forstår ikke, at denne kæmpe problematik ikke får mere opmærksomhed. Både i det politiske billede på Christiansborg, men også hos mange NGO’er og hos vores danske biskopper lader der fortsat til at være en stor berøringsangst for, for alvor at kaste sig ind i kampen og diskussion om, hvordan vi gør noget ved det, og hvad og hvem denne forfølgelse skyldes.

Netop derfor deltog jeg i lørdags i det flotte lokale arrangement for at bakke op om forfulgte kristne verden over. Jeg synes, det var et fremragende arrangement og et flot initiativ, der gav inputs og diskussion om, hvad vi kan gøre, og viden om, hvor slemt det egentlig står til verden over.

Efter arrangementet har jeg gået og tænkt på, at jeg også gerne vil være med til at skabe yderligere fokus på denne problemstilling, der i mit hoved ikke får nok opmærksomhed. Man må jo starte med selv at gøre noget. Jeg er gået i tænkeboks.

Man må jo starte med selv at gøre noget. Jeg er gået i tænkeboks. Måske jeg kunne hive fat i mit gode bekendtskab Naser Khader og høre, om han har lyst til at komme til Ringsted og fortælle om det her emne som jeg ved han ved en masse om.

Eventuelt i forbindelse med noget indsamling til forfulgte kristne og sammen med et par andre kompetente personer på området for at nå endnu mere i dybden med emnet og skabe fokus. Gerne i samarbejde med kirken og gerne et lignende arrangement som den afholdte støttedag.

Og bare lige for at slå det fast, når nu vi taler religion, som jo er et tabu i Danmark: dette indlæg handler ikke om at gøre andre mennesker mere værd end andre.

Netop denne frygt, mener jeg, har gjort os så pokkers tavse over for det kæmpe problem, vi ser rundt om i verden. En tung dyne af politisk korrekthed har lagt sig over os. Det handler om at turde tale om problemerne og kritisere de mennesker, tendenser og tanker, der forårsager problemerne. Og så handler det om at tage sig af vores egne. Det er ingen hemmelighed, at en lang række af forfølgelserne af kristne verden over skyldes voksende fanatisk islamisme.

Ud af støttedagen kom blandt andet også nedenstående resolution, som jeg støtter fuldt ud. Den kan vise vejen mod en løsning på problemet med forfulgte kristne verden over.

Ringstedresolutionen:

a. I Første Brev til Timotheus skriver Paulus, at den, der ikke sørger for sine egne, har fornægtet sin tro på Kristus. Der ligger således en forpligtelse for kristenheden til i særlig grad at prioritere støtte af forfulgte medkristne.

b. Det er afgørende, at den kristne kirke ikke tier om forfølgelsen af kristne mindretal, men at den uforsagt benytter enhver lejlighed til at protestere højlydt og kompromisløst.

c. Religiøs frihed indebærer retten til at forkynde sin religiøse overbevisning, men religiøs frihed er også retten til frit at skifte religion eller helt fornægte religion, og enhver form for trusler eller repressalier i den sammenhæng, må kategorisk fordømmes. Uden anerkendelsen af denne frihed er en interreligiøs dialog meningsløs.

Dette er et debatindlæg indsendt af  en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.