Salvini afviste migrantskib og skal nu i retten: "Jeg vil med stolthed stå frem for at have forsvaret mit fædreland"

Den tidligere italienske indenrigsminister Matteo Salvini skal nu i retten for at have afvist et skib med 131 migranter.
- Jeg vil med stolthed stå frem for at have forsvaret mit fædreland, skriver Matteo Salvini som reaktion på retssagen mod ham. (Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix)
- Jeg vil med stolthed stå frem for at have forsvaret mit fædreland, skriver Matteo Salvini som reaktion på retssagen mod ham. (Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

24/02/2020

Den tidligere italienske indenrigsminister Matteo Salvini og leder af partiet Lega Nord tager en kommende retssag mod ham med oprejst pande, skriver Jyllands-Posten.

Den kontroversielle og indvandringskritiske politiker skal for retten for at have nægtet et skib fra den italienske kystvagt i at lægge til land ved Sicilien. Ombord på skibet var 131 migranter, der var blevet reddet i Middelhavet.

De mange migranter havde i en uge siddet om bord på et af kystvagtens skibe, inden de fik lov at komme i land i andre lande i regionen.

En særdomstol har anbefalet, at den tidligere indenrigsminister stilles for retten for ulovligt at have frihedsberøvet mennesker til søs.

For at kunne rejse retssagen mod Salvini har Senatet i Italien stemt for at ophæve hans immunitet.

Potentielt set kan den italienske minister ende med en straf på hele 15 års fængsel samt et forbud mod at bestride offentlige embeder.

Matteo Salvini har flere gange forklaret, at han gerne forklarer sig for en domstol, og Lega Nord-lederen synes at tage sagen med oprejst pande.

- Jeg vil med stolthed stå frem for at have forsvaret mit fædreland, skriver han således i et Facebook-opslag som reaktion på retssagen.

Salvini mener altså, at han kæmper for sit fædreland, men ikke alle er enige i den opfattelse.

Italiens tidligere EU-kommissær og nuværende parlamentsmedlem Emma Bonino er blandt Salvinis kritikere.

- Det er latterligt at påstå, at et italiensk skib er en trussel mod fædrelandet, siger hun.

Matteo Salvini og Lega Nord fastholder, at retssagen er et rent politisk træk.