Politiker raser efter angreb: Ulve hører ikke til i Danmark

Siden ulven i 2012 blev set i Danmark for første gang i 200 år, har debatten om dyrets berettigelse og plads herhjemme raset. En ny sag om ulveangreb har fået Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard til at melde hårdt ud. Hun oplyser desuden, at hun vil tage sagen med videre til miljøministeren.
Ulve som denne splitter vandene herhjemme. Ulven på billedet er dog fotograferet i en dyrepark i Frankrig. (Foto: Musicaline/Wikimedia Commons)
Ulve som denne splitter vandene herhjemme. Ulven på billedet er dog fotograferet i en dyrepark i Frankrig. (Foto: Musicaline/Wikimedia Commons)

Claes Kirkeby Theilgaard,

27/01/2020

Mellem 20 og 25 fuldstændigt skambidte, døde får. Det var synet, der mødte fåreavler Morten Thøgersen, da han lørdag formiddag begav sig ud på sin mark mellem Nissum Fjord og Ulfborg. Fåreavleren er overbevist om, at en ulv er skyldig i angrebet på hans dyr.

Det skriver TV 2.

- Jeg blev ringet op af nogle jægere, som havde set dyrene ligge der. Én af dem havde set en ulv løbe over en vej aftenen forinden, siger Morten Thøgersen til TV 2.

Han oplyser desuden, at alle fårene var drægtige og skulle have født lam indenfor et par måneder.

Ulveangrebet har fået Danske Folkepartis Pia Kjærsgaard til at melde hårdt ud om ulven i Danmark. På Twitter lufter hun sin fortørnelse.

- Nu må det være nok! Ulve hører ikke til i Danmark! Stakkels får og stakkels landmand, skriver hun.

DF-politikeren vil tage sagen med til den socialdemokratiske miljøminister Lea Wermelin.

En vildtkonsulent fra Naturstyrelsen har været på stedet for at tage prøver, men fortæller overfor TV 2, at det typisk tager seks uger, før man kan konstatere, om en ulv har været på spil.

Vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fortæller dog, at det ligner tidligere ulveangreb.

Alene i januar har han oplevet tre angreb på får.

Både 1. og 6. januar blev et enkelt får bidt, mens Jens Henrik Jakobsen kalder angrebet på Morten Thøgersens får for "et stort angreb".