2.840 kriminelle udlændinge har brudt indrejseforbud siden 2001

2.840 udenlandske personer har siden 2001 trodset det indrejseforbud, de har fået med en udvisningsdom. Borgerlige oppositionspartier kræver nu, at den socialdemokratiske regering sætter ind.
Grænsekontrollen ved Padborg. Tusindvis af kriminelle udlændinge trodser indrejseforbud og sniger sig alligevel udenom grænsekontrol og ind i Danmark. (Foto: Johan Wessman/News Øresund)
Grænsekontrollen ved Padborg. Tusindvis af kriminelle udlændinge trodser indrejseforbud og sniger sig alligevel udenom grænsekontrol og ind i Danmark. (Foto: Johan Wessman/News Øresund)

Claes Kirkeby Theilgaard,

16/01/2020

Siden 2001 er tusindvis af kriminelle udlændinge rejst ind i Danmark på trods af indrejseforbud, som de er blevet idømt efter udvisning.

Helt præcist drejer det sig om 2.840 kriminelle, hvoraf flere har brudt deres indrejseforbud flere gange.

Det skriver DR.

Det er en ny opgørelse fra Rigsadvokaten, som afdækker de mange kriminelle udlændinges ulovlige indrejser i landet. Opgørelsen viser desuden, at der i otte tilfælde har været kriminelle udlændinge, der hele 15 gange er blevet dømt for at bryde deres indrejseforbud.

Minimumsstraffen for at bryde et indrejseforbud er i dag ét års fængsel.

Flere borgerlige oppositionspartier kræver nu, at den socialdemokratiske regering skrider til handling og får oprettet flere fængselspladser i udlandet, hvor kriminelle udlændinge kan fængsles, når de overtræder deres indrejseforbud.

Ifølge Inger Støjberg, næstformand i Venstre, vil flere fængselspladser i udlandet kunne afholde kriminelle udlændinge fra igen og igen at bryde deres indrejseforbud.

- For at sige det, som det er, kan det for nogle østeuropæere nærmest virke som et hotelophold at være fængslet i Danmark. Derfor vil det fraholde nogle fra at begå kriminalitet i Danmark, hvis de ved, at de risikerer at komme i fængsel i Østeuropa, siger hun til DR.

I de blå partiers sidste finanslov før folketingsvalget blev det besluttet, at der skulle indgås en aftale med et partnerland om at etablere danske fængselspladser i udlandet. Den beslutning fik også støtte fra Socialdemokratiet, men partiet har ikke gjort noget ved sagen siden de overtog regeringsmagten.

Peter Skaarup, der er retsordfører for Dansk Folkeparti, er helt på linje med Inger Støjberg.

- Vi har lige nu en situation, hvor mange udenlandske kriminelle fylder vores fængsler op. Det presser vores fængselssystem på en måde, så vi har svært ved at rekruttere medarbejdere. Derfor taler alt for, at det haster for regeringen at få opbygget fængselskapacitet i udlandet, siger han.