Trump besøger Indien: Vil styrke handlen med landet

Mandag har Donald Trump indledt et todages besøg i Indien, der skal forbedre samhandlen mellem de to lande.
Donald Trump er mandag ankommet til Indien, hvor han vil forsøge at forbedre handelsforholdet mellem de to lande.
Donald Trump er mandag ankommet til Indien, hvor han vil forsøge at forbedre handelsforholdet mellem de to lande.

Claes Kirkeby Theilgaard,

24/02/2020

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har mandag morgen dansk tid indledt et todages besøg i Indien.

Det er sket med ankomsten til byen Ahmedabad i delstaten Gujarat. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidenten rejser med sin hustru, Melania Trump. Deres besøg har især til formål at styrke handelsforholdet mellem USA og Indien.

Samhandlen har været påvirket af en protektionistisk handelspolitik hos såvel Donald Trump som hans indiske sidestykke, premierminister Narendra Modi.

Det vil sige, at de begge tilgodeser indenlandske virksomheder.

- Vi ser frem til at komme til Indien. Vi er på vej og mødes inden for få timer, skriver Donald Trump på Twitter før ankomsten til Indien.

Fra amerikansk side er der formentlig utilfredshed med, at man sidste år havde et handelsunderskud på 23,3 milliarder dollar - eller 158,1 milliarder kroner - i handlen med Indien.

Handelsunderskuddet er et udtryk for, at USA har haft en langt større import af varer fra Indien, i forhold til hvad der er blevet eksporteret til landet.

Ifølge Reuters venter flere handelseksperter, at Donald Trump under sit besøg vil blive præsenteret for handelsløfter fra Indien. De vil dog formentlig være af mere symbolsk karakter.

Eksempelvis har eksperterne spekuleret i, om Indien vil love en yderligere reduktion i den høje told på import af Harley-Davidson motorcykler. Det har nemlig været til særligt stor irritation for Trump, skriver Reuters.

I forbindelse med besøget er der desuden forventning om, at de to lande vil annoncere en handel, hvor Indien køber amerikanskproducerede helikoptere for 2,6 milliarder dollar - eller 17,6 milliarder kroner.

Foruden sin hustru er Donald Trump på turen også ledsaget af datteren Ivanka og hans svigersøn Jared Kushner.

Derudover er flere medlemmer af den amerikanske regering også rejst med til Indien, herunder handelssekretær Wilbur Ross.

Kilde: /ritzau/