Hård kritik: Hykleriet driver ned ad nakken på statsministeren

Adskillige aviser retter i lederartikler hård kritik mod Socialdemokratiet efter lækket mail, der afslører angrebsplaner mod Venstre.
Den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen er kommet i en hård knibe efter en lækket mail med angrebsplaner mod Venstre har ramt danske medier. (Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix)
Den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen er kommet i en hård knibe efter en lækket mail med angrebsplaner mod Venstre har ramt danske medier. (Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/02/2020

En lækket mail, som Jyllands-Posten har fået fingrene i, har sat det politiske Danmark på den anden ende. I mailen kan man læse om planer om "et angreb på Venstre" og opfordringer til blandt andre finansminister Nicolai Wammens særlige rådgiver om at finde "historier på Venstre på baggrund af svar fra forhandlinger og andet".

Mailen lander midt i afgørende forhandlinger om en ny kommunal reform og tegner et helt andet billede af Socialdemokratiet end det, partiet selv har forsøgt at male.

Statsminister Mette Frederiksen har endnu ikke udtalt sig i sagen, men finansministeren har været ude med en undskyldning til de partier, der er involveret i forhandlingerne med Socialdemokratiet.

I lederartikler i danske aviser hagler kritikken nu også ned over regeringspartiet og dets lyssky angrebsplaner.

Ritzau har samlet reaktionerne fra aviserne, og her kan man læse, at Berlingske opfordrer Socialdemokratiet til at lægge angrebsplanerne væk.

Politik kan være et "beskidt spil", skriver avisen, men i forhandlingsrummet skal man kunne komme sin samarbejdspartnere i mød

- Det kræver, at regeringen lægger de skumle angrebsplaner på hylden for en stund og forpligter sig til ordentlige og seriøse forhandlinger.

Politikens leder bærer overskriften "Beskidte tricks". Avisen påpeger, at der intet nyt er i spinmanøvrer som Socialdemokratiets.

- Nej, det skandaløse består i, at den siddende regering er blevet afsløret i et hidtil uset beskidt dobbeltspil i forhold til en forhandlingspartner, man netop nu søger at indgå forlig med, skriver avisen.

Ekstra Bladet retter en hårdtslående kritik mod Mette Frederiksen og hendes socialdemokratiske kumpaner.

- Samtidig med de fromme ønsker om et fnidderfrit forhandlingsmiljø, trykkede Socialdemokratiet på startknappen i førerbunkeren til et koordineret, mangearmet skyggeangreb på Venstre.

- Hykleriet driver ned ad nakken på statsministeren og hendes nærmeste i regeringen.

Også B.T., Information og Jyllands-Posten kritiserer i ledere Socialdemokratiet i hårde vendinger.

Her på 180Grader bliver sagen også taget under behandling i en leder med overskriften "Lækket mail med lyssky angrebsplaner afslører Socialdemokratiets sande jeg".