Mette Frederiksen inviterer Ellemann til "forsoningsmøde"

Efter hård kritik over lækkede angrebsplaner indkalder den socialdemokratiske statsminister nu Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen til et “forsoningsmøde”.
(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

27/02/2020

Efter lækket af en intern mail, hvori Socialdemokratiets angrebsplaner mod forhandlingspartneren Venstre, har statsminister Mette Frederiksen (S) befundet sig i en svær situation. Nu forsøger hun at genvinde den tabte tillid ved at indkalde Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen til et møde torsdag aften i Statsministeriet.

Det bekræfter Frederiksen over for Ritzau.

Mødet kommer efter flere opfordringer fra Ellemann. Den lækkede mail blev oprindeligt udgivet i Jyllands-Posten, og landede midt i afgørende forhandlinger om en større reform af den kommunale udligning.

Den udskældte reform skal omfordele hele 18,5 milliarder kroner mellem Danmarks 98 kommuner, og har blandt andet mødt kritik for at tilgodese socialdemokratiske kommuner med millionbeløb.

- Det er vigtigt for balancen i Danmark, at vi får en reform af den kommunale udligning. Regeringen har en opgave med at genopbygge tilliden, så forhandlingerne kan genoptages. 

- Derfor appellerer jeg til Statsministeren om at indkalde Venstre til et møde i Statsministeriet snarest, skrev Jakob Ellemann-Jensen på Twitter tirsdag.

Statsministeren beklagede mailen med angrebsplaner til spørgetimen tirsdag i Folketinget og afviste ved samme lejlighed, at hun selv havde haft kendskab til eller været involveret i sagen.

- Det er en e-mail, som jeg gerne vil have lov til at beklage. Jeg vil gerne understrege, at det altid er regeringens opgave at sørge for et godt forhandlingsklima, og det kan sådan en e-mail ikke siges at gøre, så det beklager jeg.