Simon Emil: Afskaf partistøtten

Formanden for partiet Fremad blæser til kamp mod partistøtten efter socialdemokratisk skandale.
(Foto: PR-foto fra Liberal Alliance)
(Foto: PR-foto fra Liberal Alliance)

Claes Kirkeby Theilgaard,

27/02/2020

- Løsningen er lige så nærliggende, som den er radikal; Afskaf partistøtten!

Sådan skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille i et nyhedsbrev fra hans parti Fremad, som han for nyligt stiftede med sin tidligere Liberal Alliance-kollega Christina Egelund.

Udmeldingen kommer som reaktion på den skandaløse sag om Socialdemokratiets angrebsplaner mod Venstre, som ved et uheld blev lækket til pressen.

- Jeg ved, at det er usædvanligt at sige for en politiker, men problemet er, at partierne har for mange penge, mener Simon Emil.

- Jo større partiet er, jo flere penge får man fra statskassen - og jo flere medarbejdere ansættes til drilleri og sabotage af den politiske samtale.

Løsningen er ifølge Simon Emil Ammitzbøll-Bille at afskaffe partistøtten fuldstændigt. Spørger man Fremad-formanden, vil det gøre partierne afhængige af deres medlemmer igen, og dermed vil politikerne komme tættere på borgerne og bruge "mindre tid på fnidder og mere på politik".

For at opnå partistøtte som parti eller kandidat uden for partier, skal man have fået mindst 1.000 stemmer.

Hvert år bliver der uddelt mange millioner kroner til de politiske partier herhjemme. I 2019 var beløbet på næsten 119 millioner kroner.

Pengene fordeles efter antal stemmer. Hvert parti modtager årligt 33 kroner per stemme, de modtog ved seneste folketingsvalg.

Partiet Fremad blev stiftet i november sidste år. I øjeblikket er partiet repræsenteret i Folketinget, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille har taget sit mandat med sig fra Liberal Alliance, som han blev valgt ind for ved valget i 2019.

Fremad har lang vej igen, før partiet selv kan stille op til folketingsvalget. Ved seneste opgørelse havde partiet indsamlet cirka 2.300 ud af de over 20.000 vælgererklæringer, der er nødvendige for at stille op til folketingsvalget.