Der er gået inflation i møder

Møder.
Muligvis den største trussel mod produktivitet på danske arbejdspladser i det 21. århundrede.
Vi danskere elsker møder. Eller.. Det skulle man i hvert fald tro, baseret på den frekvens vi sætter os til rette rundt om et bord for at diskutere diverse.

Der er gået inflation i det. I møder. Der er for mange, og jeg synes virkelig ikke det giver nok, i forhold til hvor lang tid det tager.
På arbejdspladser, i foreninger, i bridgeklubben. Der er møder overalt og alle vegne.
Ikke en gang i film kan vi blive fri.
Tænk på, hvor hurtigt Frodo i Ringenes Herre ville have afleveret ringen i den der store vulkan, hvis det ikke var fordi han først skulle mødes med Gandalf, Legolas, Elrond og de andre i Kløvedal. Kom nu bare afsted din dumme hobbit.

- Jeg tror det starter allerede i skolen. Da jeg gik på universitetet for nogle år siden holdt vi møder i forbindelse med projektarbejde, HELE TIDEN. Som i stort set hver dag. Vi fik ikke arbejdet på selve projektet. Bare diskuteret.
Det var på et tidspunkt så slemt, at vi helt seriøst havde et møde om et møde vi skulle have dagen efter.
Inden vi kunne mødes skulle vi mødes, så vi kunne have et møde om det møde vi skulle have når vi skulle mødes dagen efter.
Det var vanvid!

Jeg ved ikke om det er sådan det sted du har din daglige gang.
- Eller om du overhovedet et træt af det. Det kommer måske også an på, om man er timelønnet. For i så fald er det måske meget lækkert at få penge for at sidde på en stol og lade som om man hører efter når chefen taler. Så har man da en undskyldning for at komme lidt væk fra samlebåndet der pakker kondomer i kasser. 

Men i mange tilfælde tror jeg desværre møder er en kæp i hjulet, grus i det maskineri, som er produktivitet på en arbejdsplads.

Men hvis du er træt af møder, så foreslår jeg, at du indkalder til et møde. Ja, det lyder dumt. Men jeg foreslår ét sidste møde. "The meeting to end all meetings."

Et sidste, stort møde, hvor du gerne må gøre lidt særligt ud af det, så alle går glade derfra, men hvor du gør det helt klart, at nu skal det være slut.
Og hvis folk ikke kan acceptere DET.
- Så må de jo bare indkalde til endnu et møde.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere