Guld fra hawet.

Christian Hove,

14/04/2018

Hummerhaler på grill

Vi er mange der godt kan lide at spise hummerhaler, der er er ikke rigtigt noget der signalerer sommer på toppen af Danmark - som hummerhaler gør. Der er endda flere der kalder hummerhalerne fra Læsø nogle af de fineste i verden, hvilket også gør at de kan kaldet guldet fra havet (hawet, kalder man det deroppe).


Hummerhaler på grillen - holder "duften" udenfor.

Vi er rigtig mange der godt kan lide smagen af hummerhaler, men meget gerne vil være fri for ja lad os bare være ærlige og kalde det lugten af hummerhalerne inde i huset. For du kommer altså ikke udenom at det afgiver altså en del duft når du laver dem i eksempelvis ovnen. Derfor ynder jeg også gerne at tage dem med ud på grillen, hvor jeg kan stå med et lækkert glas vin eller en øl - og lave maden og bare lade duften stige til vejrs. På den måde slipper jeg for duften af hummerhalerne hele aftenen igennem. 


Hummerhaler på grillen er nemt. 

Det er meget ukompliceret at lave hummerhaler på grillen, du skal bare følge nogle simple forholdsregler. De fleste kan gå lige til det, hvad enten de har stor eller lille grill. 

Du kan se meget mere til hvordan du laver dem HER.