´Hva´ betyder denne gestus

Først undskyld at jeg bringer dette spørgsmål her.

Det har måske ikke direkte så meget med liberalisme at gøre, men af erfaring ved jeg at der er mange kloge hoveder der læser 180 Grader.

Mit spørgsmål går på hvad en speciel arm- og fingebevægelse skal  antyde/betyde/understrege/insinuere?

Personen løfter begge sine arme så hænderne er i skulderhøjde, derefter krummer man fingrene indad mod håndflade og foretager derefter en række bevægelser med hænderne, der vel nærmest kan lignes med en kat der forsøger at kravle op at et ståltrådsnet som for eks. på en voliere med papegøjer inden i.

Man så tidligere mest denne gestus brugt blandt feminister, og i bøsse- og cafe-latte segmentet,  desuden benytter sladdertasken Jersild , i sine udsendelser på DR ”Jersild med Spind” tit denne gestus for at antyde/insinuere et eller andet, som jeg altså ikke fatter.

Senest i går aftes (24-01-18) så jeg på DR en udsendelse om bedrageri som patologisk fænomen, en bedrager og løgner (og åbenbart også ekshibitionist ) som medvirkede i udsendelsen, bruge denne gestus for at forklare hvorfor han havde stjålet sin mors samling af dukker og forsøgt at sælge den på Laurits.com. for 1700 kr.

Der bliver flere og flere, også blandt person der ikke hører hjemme i de ovenfor nævnte segmenter, der bruger denne gestus for at understrege et eller andet som altså går over mit hoved.

Går jeg glip af noget? Hvad er det man med denne gestus forsøger at antyde?

Hvis der her blandt læserne er nogen der ved det, så venligst, med jævne ord, hvad det hele går ud på.

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere