5 tips til dig med søvnbesvær

Døjer du med søvnbesvær? Så ved du, at det kan være en kamp at kæmpe sig gennem dagligdagen, og at mange timer foregår i en zombie-agtig tilstand. Jeg døjede selv med søvnbesvær i mange år, og det gik meget ud over min livskvalitet. Jeg prøvede alverdens tips og tricks, og heldigvis hjalp mange af disse. I dag får jeg i hvert fald otte timer hver eneste nat.

Herunder følger de 5 tips, der har gjort den største fordel for mig. 

1. Dit soveværelse skal være helt mørkt 

Hvis du ikke allerede har investeret i et sæt mørklægningsgardiner, er min utvetydige anbefaling, at du får gjort dette hurtigst muligt. Det gjorde en enorm forskel for mig, da jeg udskiftede mine persienner med mørklægningsgardiner.

Generelt skal du gøre alt, hvad du kan for at gøre dit soveværelse mørkt. Ofte handler det om at undgå, at ens elektroniske apparater står på standby, da det typisk vil indebære i, at der kommer lys fra en standby-lampe. 

Derudover anbefaler jeg, at du placerer din mobil med skærmen nedad, så din søvn ikke risikerer at blive forstyrret af, at skærmen lyser op i løbet af natten. Det mest optimale er faktisk at slukke for mobilen. 

2. Fast sengetidspunkt

På mange måder minder jeg lidt om et barn, når det kommer til sengetider. Jeg må nemlig ikke være oppe til længere end 22:30 i hverdagene

Folk griner ofte, når jeg fortæller dette, men jeg kan virkelig anbefale andre at have et fast sengetidspunkt. Det hjælper en med at komme ind i en dagsrytme og gør, at man hver dag føler en naturlig træthed, når man nærmer sig sit faste sengetidspunkt.

3. Elektronik er bandlyst en time inden sengetid

Jeg råder dig til at holde dig væk fra telefon-, computer- og fjernsynsskærme inden sengetid, hvilket skyldes, at disse enheders skærme benytter sig af et meget blåt farvespektrum, og dette forbinder hjernen med dagslys. Dagslys har, som du sikkert er bevidst om, en opkvikkende effekt. Hvis man kigger for meget skærm inden sengetid, kan man risikere at snyde hjernen til at tro, at det er dag. Dette er selvsagt ikke godt, da man i givet fald næppe vil føle nogen naturlig træthed.

Selvom du ikke kigger skærm inden sengetid, er dette ikke ensbetydende med, at du skal kede dig. Min anbefaling er, at du læser en god bog i stedet for.

4. Få styr på tanker og bekymringer 

Tanker og bekymringer holder rigtig mange vågne. Det er et af de problemer, der er sværest at løse, da man ikke bare kan sige til sig selv, at tankerne og bekymringerne skal forsvinde. En ting, der har hjulpet mig meget, er at skrive dagbog. Når jeg skriver mine tanker og bekymringer ned, finder jeg en indre ro, der gør, at det bliver væsentligt lettere for mig at falde i søvn.

Måske dette også kan hjælpe dig. Giv det et skud.

5. Køb en god seng

En dårlig seng kan ødelægge alt og gøre de første fire tips overflødige. Det er nemlig ligegyldigt, hvor mørkt de soveværelse er og så videre, hvis sengen, du ligger på, er jammerlig dårlig.

Det er svært at begribe, at der findes så mange, der nedprioriterer dette område. Vi mennesker fungerer ikke uden vores søvn, og en dårlig seng er altså bare lig med en dårlig omgang nattesøvn.

Derfor er min største anbefaling til dig, at du får investeret i en god seng. Du skal dog være bevidst om, at der er stor forskel fra person til person på, hvad en god seng er.

Jeg anbefaler derfor, at besøger en række forhandlere og prøver lidt forskellige samt får lidt kyndig rådgivning.

Personligt var en Dunlopillo seng det helt perfekte match for mig. Det er muligt, at en sådan seng også vil gøre dine nætter himmelske.

Start allerede i dag

Jeg har nu givet dig nogle fine redskaber til at få en perfekt omgang nattesøvn. Du behøver ikke følge alle tips fra dag et. Prøv med en ting ad gangen og byg derefter på. Jeg lover dig, at du lynhurtigt vil mærke en forandring, både i natte- og dagtimerne. Sov godt. 

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere